Negatavojiet šo pannā ar nepiedegošu pārklājumu - šefpavārs nosauc 5 populārus ēdienus

Panna ar nepiedegošu pārklājumu ir neaizstājams virtuves priekšmets, taču tai ir savi ierobežojumi. Konkrēti, lai gan tā ir lieliska tādu smalku ēdienu kā olu un pankūku gatavošanai, tā var sabojāt citus ēdienus un nav piemērota dažām gatavošanas tehnikām.

Šefpavārs Ričards LaMarita nosauca piecus pārtikas produktus, kuriem nepiedegoša panna nav labākā izvēle. Tā tos tikai sabojās un rezultāts noteikti liks vilties.

Lielākā daļa gaļas un zivju veidu

Labi apbrūnināt steiku, cūkgaļas karbonādes, vistu vai zivi ir gandrīz neiespējami to izdarīt nepiedegošā pārklājuma pannā. Nepiedegošie pārklājumi nav paredzēti augstajai temperatūrai, kas nepieciešama, lai sasniegtu vēlamo zeltaino un kraukšķīgo garoziņu, un šādas pannas virsma nav paredzēta, lai veidotu šo garoziņu tieši pārklājuma dēļ.

Lielākā daļa dārzeņu

Tāpat kā gaļa, arī dārzeņi ir nedaudz jāapbrūnina, lai iegūtu maksimālu garšu, un nepiedegošā pārklājuma panna to neļaus izdarīt. Kabačiem, burkāniem, sīpoliem un sparģeļiem vislabāk ir izmantot nerūsējošā tērauda vai čuguna pannu.

LASI VĒL:

Pārtikas produkti, kas jākaramelizē

Nepiedegoša panna šim nolūkam nav piemērota. Tas vienkārši nerada pietiekami daudz siltuma uz virsmas. Labāk ir izmantot čuguna vai nerūsējošā tērauda pannu.

Skābi pārtikas produkti

Ļoti skābi pārtikas produkti, piemēram, tomāti un mērces uz vīna vai etiķa bāzes, var korodēt nepiedegošas pannas virsmu.

"Ratatujs ir viens ēdiens, ko es negatavotu nepiedegošā pannā," saka LaMarita. "Šīs un citās receptēs esošās skābes laika gaitā korodēs maigo nepiedegošo virsmu."

Wok ēdieni, zupas, mērces

Receptes, kurām nepieciešama pastāvīga maisīšana vai putošana, nav piemērotas nepiedegošai pannai, jo šāda pagatavošana gaita var ātri nodeldēt pannas virsmu.

"Esmu ievērojis, ka nepiedegošie pārklājumi laika gaitā nolietojas, pat pareizi lietojot, tāpēc kāpēc paātrināt procesu?" atzīmē LaMarita.