Ideāli gurķi ziemai - kraukšķīgi, sulīgi un tikpat svaigi pat pēc gada

Augusts ir īstais laiks, kad prasmīgas saimnieces steidz gatavot konservētu gurķu krājumus ziemai. Katrai ir sava īpašā recepte, kas nereti pārmantotas no paaudzes paaudzēs.

Kraukšķīgi un aromātiski gurķi rotās jebkuru ziemas galdu. Dalāmies ar pārbaudītu recepti, kas saglabās vasaras svaigumu burciņā un sniegs jums īstu mājās gatavotu marinētu gurķu garšu.

Ar šo klasisko recepti dalījās televīzijas šova "MasterChef-2" uzvarētāja Liza Glinska savā YouTube kanālā. Recepte ir tik vienkārša un skaidri saprotama, ka ar to tiks galā teju jebkurš.

Nepieciešamās sastāvdaļas 3 litru burciņai

Gurķi - 1,8 kg (vidēja lieluma)

Mārrutku saknes – 1 (neliela)

Dilles –  1 līdz 2 lietussargi

Lauru lapa – 1 līdz 2 gabali

 Melnie pipara zirnīši – 5 līdz 6 gabali

Ķiploki - 1 galviņa

Sāls - 3 ēdamkarotes (bez kaudzes)

Cukurs - 6 ēdamkarotes (bez kaudzes)

Etiķis (9%) – 1 līdz 2 ēdamkarotes

Pagatavošanas gaita

Gurķi jāpārlej ar aukstu ūdeni un jāatstāj uz 2 līdz 3 stundām. Iepriekš iztīrītās burciņās ievietojiet dilles, sagrieztu mārrutku saknes gabaliņu, lauru lapu, melnos piparus (zirņus), sāli, cukuru un ķiplokus.

LASI VĒL: 

Atsevišķi uzvāriet etiķi un ūdeni. Ievietojiet gurķus katliņā ar ūdeni un etiķi un pagaidiet, līdz tie maina krāsu. Uz 1 litru ūdens pievienojiet 1 līdz 2 ēdamkarotes  etiķa. Pēc tam pārvietojiet gurķus burkā.

Piepildiet burku līdz augšai ar gurķiem un pārlejiet to ar verdošu ūdeni. Aizveriet vākus, apgrieziet burkas otrādi un novietojiet tās uz grīdas. Pārklājiet burkas ar segu un pagaidiet, līdz tās atdziest.

Šī metode atšķiras no citām ar to, ka gurķi ir jāmērcē etiķa ūdenī. Savukārt ūdeni, ar kuru pārlej gurķu burkas, vairs nav jāpievieno etiķis. Rezultātā jūs iegūstat gardus, kraukšķīgus un aromātiskus gurķus.