Ja ledusskapī mētājas lieki kabači, kas tūlīt sabojāsies, šī recepte būs īsts glābiņš. Vistas filejas kotletes ar kabačiem pagatavojas ātri, ir maigas iekšpusē un apetelīgi zeltainas no ārpuses, un pats galvenais, tās garšo gan bērniem, gan pieaugušajiem.
Recepte ir viegli pagatavojama, un rezultātā jūs varat iegūt gardu ēdienu, kas būs vienlīdz labs gan silts, gan atdzesēts.
Nepieciešamās sastāvdaļas
Vistas fileja - 2 gabali (400 g)
Ola - 1
Sīpols - ½
Kabači - 1 gabals (vidēja izmēra)
Vistas garšvielas pēc garšas
Sāls pēc garšas
Svaigi pētersīļi – 3 līdz 4 zariņi
Gī sviests (vai jebkura augu eļļa) - cepšanai
Pagatavošanas gaita
Noskalojiet vistas fileju, nosusiniet to un sagrieziet lielos gabalos. Sasmalciniet fileju kopā ar sīpolu, olu, sāli un vistas garšvielām blenderī vai gaļas mašīnā līdz gludai masai.
Sarīvējiet kabaci uz smalkas rīves, viegli apkaisiet ar sāli un atstājiet uz dažām minūtēm. Pēc tam labi izspiediet sulu, lai kotletes nekļūtu ūdeņainas.
LASI VĒL:
Aizmirstiet par veikalu - pagatavojiet perfektu kečupu tikai 30 minūtēs
Kāpēc nepieciešama koku rudens balsināšana - aizsardzība, par kuru zina pieredzējuši dārzkopji
Pievienojiet kabaci un smalki sagrieztus pētersīļus vistas maltajai gaļai. Samaisiet līdz gludai masai. Lai kotletes būtu gludas, pirms katras formēšanas samitriniet rokas aukstā ūdenī.
Uzkarsējiet gī vai citu eļļu pannā. Apcepiet kotletes no abām pusēm uz vidējas uguns līdz zeltaini brūnai krāsai, apmēram 4-5 minūtes no katras puses. Vislabāk tās sader ar svaigiem dārzeņiem, salātiem vai vieglu jogurta mērci.
Padomi
Ja vēlaties samazināt tauku daudzumu, kotletes varat cept cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 20-25 minūtes.
Lai iegūtu bagātīgāku garšu, maltajai gaļai pievienojiet ķiploka daiviņu vai nedaudz rīvēta siera. Bet vistas filejas vietā varat izmantot tītara gaļu.
Vistas kotletes ar kabaci ir ne tikai garšīgas, bet arī veselīgas. Šis ēdiens viegli iekļausies veselīgā uzturā, būs laba izvēle ģimenes vakariņām un lieliski piemērota pat bērna diētai.