Aizmirstiet par veikalu - pagatavojiet perfektu kečupu tikai 30 minūtēs

Mājās gatavots kečups ir vienkāršs veids, kā ēdieniem piešķirt bagātīgu garšu bez konservantiem un nevajadzīgām ķimikālijām, kā tas ir ar veikalos nopērkamajiem produktiem.

To var pagatavot tikai pusstundas laikā, un rezultāts patīkami pārsteigs pat visizsmalcinātākos gardēžus. Šī mērce labi sader ar gaļu, kartupeļiem, makaroniem vai grilētiem dārzeņiem. Tāpēc mēs jums pastāstīsim, kā pagatavot perfektu kečupu tikai 30 minūtēs, un ar šo recepti tiks galā pat iesācēji kulinārijā.

Nepieciešamās sastāvdaļas kečupa pagatavošanai

Nogatavojušies tomāti - 5 kg

Sīpoli - 250 g

Ķiploks – 2 līdz 3 daiviņas

Cukurs - 200 g

Sāls - 5 tējkarotes (bez kaudzes)

Ābolu sidra etiķis - 100 ml

Melnie pipari - 1 tējkarote

Koriandra zirņi - 1 tējkarote

Sinepju sēklas - 1 tējkarote

Krustnagliņu pumpuri - 1 tējkarote

Kanēlis - 0,5 tējkarote

Kečupa pagatavošanas gaita

Sagrieziet tomātus kubiņos, ievietojiet lielā katlā un vāriet uz vidējas uguns apmēram 15 minūtes, līdz tie izdala sulu un kļūst mīksti.

Pievienojiet sasmalcinātu sīpolu, ķiploku, garšvielas, cukuru un sāli. Samaisiet un vāriet vēl 10 līdz 15 minūtes.

LASI VĒL:

Pēc noteiktā laika sablendējiet maisījumu ar blenderi līdz gludai un viendabīgai masai. Tad atgrieziet mērci uz plīts, pievienojiet etiķi un vāriet vēl 7 līdz 10 minūtes, līdz tā sabiezē.

Ja vēlaties, kečupu var izkāst caur sietu, lai iegūtu maigu tekstūru un atbrīvotos, piemēram, no kādu tomātu mizu vai garšvielu asākām daļām.

Tikai pusstunda – un jūs iegūsiet apmēram 3 līdz 3,5 litrus aromātiska kečupa. To var uzglabāt ledusskapī līdz divām nedēļām vai ieliet sterilās burkās un konservēt ziemai. Otrajā gadījumā, sapildot kečupu burkās, tās, neaizverot vākus pilnībā, jāsterilizē varot katliņā ar ūdeni.