
Aromātiska, mājās gatavota tomātu sula, pildīta burkās, saglabā vasaras garšu līdz pat salnām. Lai to pagatavotu perfekti, biezi un bez noslāņošanās, ir viena uzticama, sena metode.
Panākumu atslēga ir ilgstoša sulas iztvaicēšana uz lēnas uguns bez vāka. Pakāpeniska liekā šķidruma iztvaicēšana noved pie dabiskas sabiezēšanas. Process prasa laiku, bet rezultāts ir tā vērts - sula iegūst bagātīgu konsistenci un koncentrētu garšu.
Pēc iztvaicēšanas līdz vēlamajam biezumam sulu ielej sterilās burkās, bet vārīšanas laikā etiķi nepievieno. Tikai vienu ēdamkaroti 9% etiķa uzmanīgi ielej tieši katrā piepildītajā burkā tieši pirms burku aizvēršanas. Tas nodrošina nepieciešamo skābumu konservēšanai, netraucējot dabisko garšu.
Šī pieeja garantē, ka sula burkās neslāņosies un paliks viendabīga. Beigās pievienotais etiķis darbojas kā konservants, bet tam nav laika piešķirt sulai asu garšu. Rezultātā iegūst tīru, biezu tomātu sulu ar spilgtu vasaras aromātu.
Process, lai arī nav ātrs, ir diezgan vienkāršs un uzticams. Nav nepieciešamas sarežģītas piedevas vai biezinātāji - tikai tomāti, laiks un pareizā tehnoloģija. Gatavais produkts jūs priecēs ar savu dabiskumu visu ziemu.
Atverot šādas sulas burciņu, jūs uzreiz sajutīsiet atšķirību ar veikalā pirkto. Tā ir īstā gatavu tomātu garša, kas saglabāti vislabākajā iespējamajā veidā. Pagatavojot to vienreiz, jūs, visticamāk, nevēlēsieties atgriezties pie veikalā pirktajām iespējām.
LASI VĒL:
Sulai izvēlieties visgatavākos, sulīgākos tomātus, kas audzēti saulē. To bagātīgā garša un aromāts pilnībā pāries uz gatavo produktu.
Lai iegūtu sulu, tomātus pirms ievietošanas katliņā sasmalcina ar blenderi vai sulas spiedē. Tā jūs iegūsiet biezeni, kuru pēc tam lej katliņā un iztvaicē.
Iztvaicējiet sulu plašā katliņā ar biezu dibenu, lai labāk iztvaikotu mitrums. Regulāri maisiet, lai nepiedegtu līdz apakšai.
Nosakiet gatavību ar karoti - pareizi uzvārītai sulai vajadzētu atstāt uz tās biezu traipu. Tā būs ievērojami tumšāka un aromātiskāka nekā svaigi spiesta sula.
Pēc ieliešanas burciņās nekavējoties ietiniet tās siltā segā, lai lēni atdzistu. Tā ir papildu garantija preparāta saglabāšanai daudzus mēnešus.
Ziemā šādu sulu var dzert tāpat vai izmantot zupu un mērču pagatavošanai. Tās dabiskums un intensīvā garša kļūs par jūsu vizītkarti.
Uzglabājiet aizpildītās burkas vēsā, tumšā vietā, tāpat kā citus konservus. Tās lieliski stāvēs līdz nākamajai ražai, nezaudējot savas īpašības.
Pamēģiniet sulas glāzei pievienot šķipsniņu svaigi maltu melno piparu vai garšaugu. Tas piešķirs ierastajai garšai pikantu noti.