
Daudzi cilvēki mīl šašliku. Taču, diemžēl, ne visi var lepoties ar patiesi garda ēdiena pagatavošanu. Un runa nav tikai par īstās marinādes atrašanu.
Kāds vecs kaukāzietis, nepārspējams meistars šajā biznesā, paskaidroja, kāpēc tas notiek. Viņš atklāja dažus armēņu noslēpumus gaļas pagatavošanas procesā. Un, starp citu, viņa šašliks daudzu klientu skatījumā tiek novērtēts kā "fantastisks".
Šis vīrs saka - galvenā iezīme ir tā, ka gaļai nevajadzētu būt pārāk liesai, jābūt taukiem, pretējā gadījumā ēdiens sanāks sauss.
Ne mazāk svarīgs šajā jautājumā, pēc meistara domām, ir gabalu lielums - tiem nevajadzētu būt maziem. Lieli gabali saglabā vairāk sulas.
Bieži vien Kaukāzā gaļu nemarinē. Iztiek tikai ar sāli un pipariem. Bet, ja gaļa ir ļoti cieta, to var marinēt minerālūdenī vai pienā, atkarībā no pavāra preferencē,
Kaukāzā nekad neizmanto etiķi, kā to senāk mēdza darīt pie mums. Eksperts ir pilnīgi drošs – tas nelabojami sabojā šašlika garšu. Daudzi cilvēki gaļu pārlej ar majonēzi, taču arī tas ir absolūti aizliegts.
Īsāk sakot, maestro iesaka vienkārši izvēlēties labu, mīkstu gaļu, lai izvairītos no daudzām nevajadzīgām problēmām. Viņš arī runā par pārmērīga garšvielu daudzuma nepieļaujamību, pretējā gadījumā var zaudēt gaļas garšu. Garšvielas ir paredzētas, lai uzsvērtu šo garšu, nevis to izsvītrotu.
Ēdiena gatavošana
Tomēr daudzu galvenā kļūda tomēr slēpjas pašā gatavošanas procesā, kad gaļa jau ir apcepta. Nez kāpēc daži cilvēki domā, ka, piepildot grilu ar milzīgām oglēm, visu pārlejot ar šķiltavu šķidrumu un pēc tam turot gaļu uz kvēlojošām oglēm, sanāks gards šašliks. Viņi maldas.
Pirmkārt - oglēm jābūt mazām. Otrkārt - nav nepieciešams izmantot šķiltavu šķidrumu. Treškārt -nav pieņemami cept gaļu uz kvēlojošām oglēm. Spēcīgs karstums tikai novedīs pie tā, ka gaļa piedegs no ārpuses un iekšpusē paliks jēla.
Tāpēc ieteicams gatavot tikai pēc tam, kad ogles ir pārklātas ar plānu pelnu kārtu. Tad jūs iegūsiet vislabāko un sulīgāko šašliku.