
Pārtikas un delikatešu eksperts "Reaton" sadarbībā ar Latvijas Pavāru klubu ielūdz medijus un interesentus apmeklēt konkursa "Latvijas Gada pavārs" un "Latvijas gada pavārzellis 2023" sacensības, kas notiks 8.septembrī starptautiskās izstādes "Riga Food 2023" ietvaros no plkst. 10:00 līdz 15:00, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.
Konkursa mērķis ir ne tikai noskaidrot Latvijas labāko pavāru, bet arī veicināt Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi. Jau tradicionāli, kopš 2016. gada Labākais gada šefpavārs saņems “Reaton Zelta pavārnīcu”, bet pavārzellis “Reaton Koka pavārnīcu”.
Konkursā piedalīsies: Pāvels Petrovs no “Equus”, Kristaps Reimanis no ceptuves “Čau”, Valerija Čudova no restorāns “Ferma”, Vladislavs Gruzdevs no “Snatch” un Juris Sproğis no restorāna “Jāņoga”. Žūrijā būs starptautiski atzīti šefpavāri: Fridgeir Eiricsson, Alain Hostert, Rudolf Viisnapu, Tapio Laine, Tomas Rimydis.
“Mums šis konkurss ir ļoti nozīmīgs. Šogad “Reaton” pārtikas departaments svin savu trīsdesmito gadadienu, un kopš pirmajām pastāvēšanas dienām pievērš lielu uzmanību pavāru izglītības attīstībai un profesionalitātes veicināšanai. Nu jau 16 gadus esam kopā ar “Pavāru klubu”, iniciējot “Reaton Zelta pavārnīca” balvu un veicinot jaunu talantu atklāšanu un novērtēšanu. Mums ir liels gandarījums, ka varam ik gadu turpināt šo skaisto tradīciju, cildināt labākos pavārus un veidot pavārmākslas svētkus Latvijā. Pasniedzot nozares galveno balvu vēlamies izcelt savstarpējo uzticību, kuru “Reaton” ar nozares partneriem uztur jau gadu desmitiem. Lai tradīcijas turpinās!” saka “Reaton” Pārtikas departamenta mārketinga daļas vadītāja Baltijā Vija Tirzmale.
Šefpavāri un pavārzeļļi sacensības sāks ik pēc piecām minūtēm no plkst. 10:00. Pagatavotie ēdieni tiks vērtēti pēc dažādiem kritērijiem, tostarp higiēnas un pārtikas atkritumu organizēšanas, servisa, ēdienu noformējuma un, protams, arī smaržas, garšas un produktu saderības.
´Esam priecīgi par kvalitatīvajiem kandidātu pieteikumiem, ko saņēmām šā gada konkursam. Latvijas pavāri ir ieinteresēti strādāt inovatīvi, iedvesmojoties no pasaules labākajiem piemēriem, kā arī izmantojot savas zināšanas fantāzijas lidojumam. Vēlos izteikt lielu pateicību konkursantiem par viņu degsmi, lai kopā varētu svinēt ikgadējo “Latvijas Gada pavārs” konkursu,” saka “Pavāru kluba” valdes locekle Svetlana Riškova.
Medijiem, kuri vēlas apmeklēt konkursu “Latvijas Gada pavārs”, par ieejas kartēm lūgums vērsties pie projektu vadītājas Rūtas Grikmanes, rakstot e-pastu ruta.grikmane@olsen.lv vai arī zvanot pa tel. 29630923.
No 7. līdz 09. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde “Riga Food 2023”.
Rūta Grikmane
Projektu vadītāja