
Mēdz gadīties, ka pie griliņa stāvot rodas vēlme atklāt kādas pilnīgi jaunas un nebijušas garšas. "Lidl" grileksperti iesaka mest šaubas pie malas un ķerties klāt vēl neapēstajiem arbūziem un līdzi paņemtajiem avokado. Ja pie rokas būs svaigas piparmētru lapiņas, tad izdošanās ir garantēta!
Grilēti arbūza steiki
Sastāvdaļas (4 porcijām)
1 laims
500 g jogurta bez piedevām
2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
Puse arbūza
2 ēdamkarotes eļļas
5 g svaigu piparmētru
Pagatavošana
Nomazgā laimu, tā miziņu smalki sarīvē (apmēram 2 tējkarotes), pārgriez to uz pusēm un izspied sulu. Bļodiņā sajauc jogurtu, rīvēto laima miziņu un kļavu sīrupu, pievienojot nedaudz laima sulas. Noliec to ledusskapī ievilkties.
Tikmēr pusi vidēji liela arbūza ar visu mizu sagriez apmēram 5 cm biezās šķēlēs – varētu sanākt kādas 4 šķēles. Apsmērē arbūza šķēles ar eļļu un grilē aptuveni 3 minūtes no katras puses.
Tikmēr nomazgā piparmētras, nosusini un noplūc lapas no kātiņiem.
Grilētos arbūza steikus pasniedz karstus, kopā ar laima-jogurta mērci un dekorētus ar piparmētrām.
Grilēti avokado ar gurķu salsu
Sastāvdaļas (4 porcijām)
1 mazais gurķis
1 laims
10 g svaigas piparmētras
10 g svaiga koriandra
4 avokado
1 ēdamkarote eļļas
Sāls un pipari
Pagatavošana
Nomazgā gurķi un sagriez to apmēram 1 cm lielos kubiņos. Laimu pārgriez uz pusēm un izspied tam sulu. Nomazgā piparmētras, nosusini, noplūc lapas no kātiņiem un smalki sagriez. Nomazgā koriandru, nosusini un sasmalcini.
Pārgriez avokado, izņem kauliņu, apber avokado ar sāli un apsmērē ar eļļu. Bļodā samaisi gurķi ar garšaugiem, pievieno izspiesto laima sulu, sāli un piparus pēc garšas.
Pārgrieztos avokado liec ar pārgriezto pusi pret oglēm un grilē aptuveni 3 minūtes. Pēc noņemšanas no grila, piepildi avokado vidiņu ar gurķu salsu, un tas ir gatavs pasniegšanai!