Klāt ir iemīļoto mandarīnu sezona. Ir vērts iepazīt šo saldo, bezsēklu augļu izskatu un aromātu — tos, kurus visi meklē.
Kad augļi izrādās skābi, sausi vai pilni ar sēklām, tas var sagādāt vilšanos un sabojāt garastāvokli. Lai nodrošinātu, ka augļi garšo patiesi saldi, ir svarīgi zināt dažus vienkāršus padomus tieši no veikala.
Kā izvēlēties saldos mandarīnus?
Saldiem un gataviem mandarīniem vienmēr ir piesātināta oranža krāsa. Ja auglis ir dzeltens, zaļgans vai gaiši oranžs, tas ir nenogatavināts un skābens. Ir arī vērts pārbaudīt mizu, jo sulīgiem mandarīniem ir mīksta, nedaudz drupana virsma, kas viegli atdalās no daiviņām.
Ja miza ir blīva, gluda un pārāk plāna, auglis ir sauss un skābs. Aromāts ir svarīgs: gatavi citrusaugļi vienmēr smaržo spilgti un svaigi. Ja aromāts ir tik tikko jūtams, auglis ir zaudējis lielu daļu savas garšas. Vissaldākie mandarīni bieži vien ir mazi, bet smagi. Tie ir dāsni pildīti ar sulu un piešķir bagātīgu garšu.
Kā izskatās mandarīni bez sēklām?
Lai atrastu mandarīnus bez sēklām, pievērsiet uzmanību to šķirnei. Bezsēklu augļi visbiežāk nāk no klementīnu grupas.
Lasi vēl: Horoskops 1. decembrim: Vēzim - nepatīkama diena, Skorpionam - īpaša paziņa
Tie ir mazi, gludi un blīvi oranžā krāsā. Mandarīni bez sēklām parasti ir smagāki par savu izmēru blīvās, sulīgās mīkstuma dēļ.