Pārstāj vārīt nūdeles uz plīts – gardēža neparastā metode padara tās krēmīgas un lipīgas

Nūdeles ir populārs un lēts ēdiens, bet kāds ēdienu entuziasts ir padalījies ar neparastu metodi, kas ļauj tās pagatavot krēmīgākas un lipīgākas.

Kāds ēdienu fans ir atklājis neierastu paņēmienu, kā padarīt ātri pagatavojamās nūdeles daudz greznākas un “lipīgākas” — un tas tiek panākts, nemaz nevārot tās uz plīts. Nūdeles ir lētas un iecienītas, jo piedāvā labu garšu bez sarežģītām gatavošanas metodēm.

LASI VĒL:

 

Tiem, kas vēlas uzlabot savu nūdeļu pieredzi, kāds tēvs ir dalījies ar savu iecienīto paņēmienu, kurā izmanto  populārās  nūdeles, kuras parasti vāra uz plīts verdošā ūdenī. Šis īpaši asais korejiešu rāmenis ir kļuvis ļoti populārs intensīvās garšas un biezo, košļājamo nūdeļu dēļ. Tas atšķiras no tradicionālā zupveida rāmeņa — nūdeles tiek izvārītas, ūdens lielākoties nosusināts, un tās sajauc ar karsto mērci. Pieejamas dažādas garšas, tostarp siera.

Tomēr tēvs izvēlas citu pieeju — tā vietā, lai visu pagatavotu uz plīts, viņš nūdeles cep cepeškrāsnī.Mans tētis uzreiz atzīst, ka “nav pavārs”, bet “parasts cilvēks, vīrs, tētis un profesionāls pārlieku domātājs ar pannu rokā”. Komentējot  par šo nūdeļu versiju, viņš saka: “Es teikšu vēlreiz — pārstāj vārīt savu rāmeni. Vakar tas bija kraukšķīgs, bet tagad tas ir lipīgs — un tā mēs rāmeni pārvēršam restorāna cienīgā sacepumā.”​ 

Viņš sāk ar sasmalcināta bekona pievienošanu wok pannā, ļaujot tam “čurkstēt” eļļā, tad pievienoja lociņus un ķiplokus un visu samaisīja. Pēc tam viņš pielēja sarkano aso mērci no nūdeļu paciņas, rūpīgi izspiežot “katru pilīti”, kā arī pievienoja  pulveri un visu samaisīja, pielejot nedaudz ūdens, lai to “nomierinātu”.

Tālāk viņš ielēja “ceturtdaļglāzi krējuma” un pievienoja “sarīvētu parmezāna sieru”. Viņš turpināja: “Un te ir pavērsiens — šoreiz mēs nūdeles nelauzīsim, liekam tās iekšā veselas. “Apmetam īsu reizi un es zinu, ko jūs šobrīd domājat, tāpēc pielikšu vēl nedaudz [siera], tad pārklāšu un cepšu cepeškrāsnī 365 grādos pēc Fārenheita (aptuveni 185°C). “Pēc 10 minūtēm — mazliet ilgāk, nekā esmu pieradis — jūs zināt, kas sekos tālāk — vēl siers.”

Viņš pārkaisīja virsu ar vairāk sarīvēta siera, kraukšķīgām bekona drupačām un “šķipsniņu sakapātu lociņu”, sakot, ka tas ir noslēpums, kā šo ēdienu padarīt “neaizmirstamu”.

Tēvs noslēdza: “Paskatieties uz to — krēmīgi, pikanti, lipīgi — pilnība, kas ir pavisam citāda nekā mūsu kraukšķīgā versija. Šis vienkārši ‘sit’ stiprāk.Tomēr ne visiem patika šī darbietilpīgā metode — daļa bija ļoti kritiski noskaņoti''.