Pārtrauciet cept sīpolus pannā – tie būs garšīgāki un saldāki, ja izmantosiet pavāra vienu labāku metodi

Cepšana parasti ir visbiežāk izmantotā metode sīpolu gatavošanai, lai iegūtu karameli zētu garšu; tomēr kāda kulinārijas eksperte uzskata, ka daudz efektīvāka ir "mazāk darbietilpīga" pieeja.

Karamelizēti sīpoli ir brīnišķīgi — tie var acumirklī padarīt burgerus, pastu vai kartupeļu biezeni ar desiņām krietni gardākus un izsmalcinātākus. Lai gan sastāvdaļas ir svarīgas, gatavojot noteiktus ēdienus, sīpolu gadījumā noslēpums slēpjas tieši gatavošanas metodē. Tā vietā, lai stāvētu pie plīts un maisītu sīpolus pannā, eksperte iesaka sekot vienkāršam divu soļu procesam.

LASI VĒL:

 

Pirmais solis ir panākt, lai sīpoli “svīst” un kļūst mīksti, jo no tiem izdalās mitrums. Otrais — ļaut tiem kļūt brūniem, lai atbrīvotu saldumu. Metode izmanto mikroviļņu krāsni, lai procesu sāktu ātrak, un pēc tam lēno kastroli, lai pabeigtu gatavošanu gandrīz bez piepūles.

Vispirms sagrieziet sīpolus — tas būs darbietilpīgākais posms. Pēc tam lieciet tos lielā traukā, kas paredzēts mikroviļņu krāsnij, un bagātīgi pievienojiet sāli un ēdamkaroti eļļas. Svarīgi pievienot sāli pirms mikroviļņu soļa. Sāls palīdz izvilkt mitrumu no šūnu sieniņām, padarot dehidratācijas procesu efektīvāku.

Mikroviļņu krāsnī sīpolus karsē uz maksimālās jaudas 15 minūtes, ik pēc piecām minūtēm apmaisot. Mikroviļņi tos uzkarsēs no iekšpuses uz āru, sabrucinot šūnu sieniņas un ātri atbrīvojot šķidrumu.

Pirms sīpolu pārlikšanas lēnajā katlā, noteikti nolejiet visu šķidrumu. Tad varat pievienot papildu garšu, iemaisot pusi gabaliņa nesālīta sviesta, timiāna zariņu un vēl divas tējkarotes sāls.

Tālāk process ir ļoti vienkāršs — uzlieciet vāku, ieslēdziet lēno kastroli uz augsto režīmu un ļaujiet tam gatavoties deviņas stundas, maisot tikai divreiz. Ilgās un maigās gatavošanas laikā sīpolu dabīgie cukuri lēnām un vienmērīgi karamelizējas, veidojot dziļu, sarežģītu garšu.

Pēdējās 30 minūtēs iemaisiet divas tējkarotes balzamiko etiķa un pavērtu vāku atstājiet, lai iztvaiko atlikušais mitrums. Rezultāts ir “biezi, ievārījumam līdzīgi un intensīvi garšīgi sīpoli”. Tā kā sīpoli pēc mikroviļņu krāsns jau ir nedaudz dehidrēti, tie var nekavējoties sākt brūnināties. Lēnā kastroļa vienmērīgais, maigi karstais režīms ir ideāls, lai veicinātu Maijara reakciju, kas lēnām pārvērš sīpolus tumši zeltaini brūnos.