Lai pagatavotu šo vienkāršo, bet gardo ēdienu, derēs jebkurš mājputnu gabals, piemēram, krūtiņa vai stilbs. Lai gaļa vienmērīgi ceptos, to saspaidiet. Sulīgākam rezultātam izmantojiet ananāsu riņķus.
Ēdiena pagatavošanas laiks ir ļoti īss - 50 minūtes, no kurām 15 minūtes ir aktīvas gatavošanas process. Šāds ēdiens satur 507 kalorijas, 52 gramus olbaltumvielas.
Sastāvdaļas cepeškrāsnī ceptai vistai ar ananāsiem - 4 porcijas
Vistas fileja 800 g
Konservēts ananāss 300 g
Cietais siers 150 g
Sāls 1/2 tējkarote
Pipari pēc garšas
Sastāvdaļas mērcei
20% skābais krējums 100 g
1-2 ķiploka daiviņas
1 tējkarote sāls
Jums būs nepieciešama cepšanas panna vai cepšanas trauks, cepampapīrs, ķiploku spiede vai nazis un rupja rīve. Jums būs nepieciešams arī gaļas āmurs un pārtikas plēve.
LASI VĒL:
Soli pa solim pagatavošanas metode
1. solis. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180°C.
2. solis. Atdaliet mazo fileju no filejas. Sagrieziet lielo fileju divās daļās biezumā. Mazu fileju ir viegli atpazīt — tas ir mazais apakšējais gaļas gabaliņš. Lielu fileju ir vieglāk sagriezt, ja to piespiežat ar plaukstu.
3. solis. Novietojiet filejas uz griešanas dēļa, pārklājiet ar pārtikas plēvi un viegli izklopējiet tās — tas palīdzēs vistai vienmērīgāk izcepties. Ja steidzaties, varat izlaist šo soli. Apsmērējiet vistu ar sāli un pipariem.
4. darbība. Izspiediet ķiploku caur ķiploku spiedi vai smalki sakapājiet. Sajauciet ar skābo krējumu un sāli. Sarīvējiet sieru uz rupjās rīves.
5. darbība. Izklājiet cepšanas pannu ar cepampapīru. Novietojiet vistu ar garšvielu pusi uz leju, apsmērējiet ar skābo krējumu un pārkaisiet ar sieru. Virsū kārtojiet ananāsu riņķus.
6. darbība. Cepiet vistu 30 minūtes 180 °C temperatūrā. Lai gaļa neiesprūstu starp āmura zobiem, pārklājiet to ar pārtikas plēvi vai maisiņu.
7. darbība. Pēc 30 minūtēm ieslēdziet grila režīmu un palieliniet cepeškrāsns temperatūru līdz 230 °C. Cepiet vistu vēl 3–5 minūtes, līdz ananāss ir zeltaini brūns — tas uzlabos tā garšu. Ja jums nav grila režīma, cepiet vistu vēl 8–10 minūtes cepeškrāsns augšējās restes. Pasniedziet gatavo vistu ar ananāsiem karstu.