Salāti “Slinkā siļķe” - recepte interesantam ēdienam

Ja jums ir sen kā apnikusi ierastā "Siļķe kažokā", šie salāti ir īsts kompromiss starp pazīstamām garšām un modernu pasniegšanas pieeju.

Kad ārā ir vēss un sirds ilgojas pēc kaut kā mājīga, omulīga un nedaudz nostalģiska, ir pienācis laiks biešu salātiem. Taču šoreiz bez tradicionālajiem slāņiem, bez tradicionālā "kažoka". Ēdienu blogere Olga Rjabenko piedāvā savu interpretāciju par pazīstamu ēdienu — biešu un siļķu salātus, kas apvieno labāko no vinegreta. Vienkārši, ātri, iespaidīgi un garšīgi.

Šie salāti ir īsts kompromiss starp pazīstamām garšām un modernu pasniegšanas pieeju. Bez majonēzes nevajadzīgā smagnējuma, bet ar tādu pašu bagātību, tekstūru un aromātu, kas uzreiz atgādina ģimenes mielastu. Dārzeņi, garšaugi un maiga siļķu fileja rada sabalansētu kompozīciju, savukārt graudainās sinepes piešķir vieglu, pikantu akcentu.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Vārītas bietes - 4

Vārītas olas - 4

Marinēti gurķi - 4

Siļķu fileja - 200 g

Sinepju sēklas - 1 tējkarote

Skābais krējums - 1 ēdamkarote

Majonēze - 1 ēdamkarote

Sīpolloki – pēc garšas

Dilles – pēc garšas

Sāls – pēc garšas

Pipari – pēc garšas

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Sarīvējiet vārītas bietes uz rupjas rīves. Sagrieziet vārītas olas, marinētus gurķus un siļķes fileju mazos kubiņos.

Pievienojiet sasmalcinātus zaļos sīpollokus un garšaugus. Bļodā sajauciet sinepes, skābo krējumu un majonēzi, lai iegūtu maigu, bet pikantu mērci. Pievienojiet sāli un piparus un rūpīgi samaisiet visas sastāvdaļas līdz gludai masai.

Padomi

Lai iegūtu spilgtāku garšu, izmantojiet mājās gatavotu siļķi. Lai iegūtu vieglāku ēdienu, majonēzes vietā var izmantot grieķu jogurtu vai pilnpiena skābo krējumu.

Lai iegūtu svētku noskaņu, pasniedziet salātus atsevišķās glāzēs vai trauciņos, pārkaisot ar smalki sagrieztu olu un diļļu zariņu.

Šie salāti lieliski sader ar rupjmaizi, ceptiem kartupeļiem vai kā atsevišķu ēdienu. Biešu svaigums, siļķu sulīgums un mērces krēmīgais maigums rada perfektu "mājīguma uz šķīvja" efektu. Šie nav tikai salāti — tā ir jauna kulinārijas nostalģijas interpretācija, ko vēlēsieties nogaršot atkal un atkal.