Bumbieru čili mērce ziemai - neparasta recepte, kas pārsteigs pat smalkus viesus

Šī pikantā mērce, kas pagatavota no čili pipariem, paprikas un bumbieriem, noteikti atstās iespaidu uz jūsu viesiem. Tā lieliski sader ar sieru, gaļu, zivi, dārzeņiem vai uzkodām.

Bumbieri piešķir mērcei viegli saldu garšu, savukārt paprika piešķir bagātīgu aromātu. Mērcei izmantojiet aromātiskus, sulīgus piparus. Turklāt, šo mērci var pat sagatavot burciņās un izmantot ziemā, kas lieliski noderēs, kad ieradīsies viesi.

Nepieciešamās sastāvdaļas

500 g bumbieru

250 g paprikas

2 čili pipari

100 g cukura

1 tējkarote sāls

50 ml 9% etiķa

Mērces pagatavošanas gaita

Nomazgājiet bumbierus, izņemiet serdes un sagrieziet mazos kubiņos. Ja ir vēlme, bumbieru miziņu var atstāt, ja tā ir mīksta. Ja stinga, tad gan to var labāk noņemt.

LASI VĒL:

Nomazgājiet papriku, izņemiet  tās sēklas un kātiņus un sagrieziet vidēja lieluma gabaliņos. Sagrieziet nomazgātus čili piparus gredzenos. Ja nevēlaties tik asu mērci, pielāgojiet stiprumu, izmantojot attiecīgi mazāku cili piparu daudzumu.

Ievietojiet bumbierus, paprikas un čili piparus katliņā, pievienojiet cukuru, sāli un etiķi, samaisiet un ļaujiet ievilkties 30 minūtes.

Pēc noteiktā laika uzkarsējiet katliņu līdz vārīšanās temperatūrai uz vidējas uguns, vāriet uz lēnas uguns 10 minūtes, pēc tam sablendējiet ar iegremdējamo blenderi līdz gludai un viendabīgai masai.

Katliņu atkal uzliek uz uguns un vāra uz lēnas uguns 15 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz mērce sabiezē. Lej iepriekš rūpīgi izmazgātās burkās, atdzesē un uzglabā ledusskapī.

Šo mērci ziemai var pagatavot, ielejot to sterilizētās burkās, cieši aizverot un uzglabājot vēsā vietā. Nav nepieciešamas papildus pašas mērces sterilizācija, bet galvenais pārliecināties, ka burciņa ir hermētiski labi aizvērta.