Kijevas vistas kotletes ir klasisks ukraiņu ēdiens. Tas apvieno maigu gaļu ar bagātīgu sviesta garšu un viegli kļūst par jebkuru pusdienu vai vakariņu pamatēdienu.
Ukraiņu šefpavāre Ivana Jaņuka savā YouTube kanālā dalījās ar vienkāršu kotlešu recepti, kas izdodas vienmēr. Kotletes sanāk gardas un ļoti sulīgas, un pati pagatavošana neaizņem pārāk daudz laika.
Nepieciešamās sastāvdaļas
Dilles - 30 g
Sviests - 250 g
Ķiploki - 3 daiviņas
Sāls un pipari - pēc garšas
Augu eļļa - 1 l
Malta vistas gaļa - 600 g
Olas - 3
Rīvmaize - 200 g
Milti - 50 g
Kartupeļi - 300 g
Saldais krājums - 50 g
LASI VĒL:
Mūsu ģimenes pārmantota recepte, ko gatavojam visos svētkos - gaļas rulete ar sēnēm un sieru
Šiem deviņiem pārtikas produktiem nekad nevajadzētu nonākt izlietnē
Pagatavošana
Vispirms sasmalciniet dilles. Pievienojiet dillēm bļodā 200 g sviesta, sarīvētu ķiploku un garšvielas un rūpīgi samaisiet. Ievietojiet maisījumu pārtikas plēvē un ietiniet. Ievietojiet saldētavā uz 15 minūtēm.
Nomizojiet kartupeļus un lieciet tos uz plīts vārīties. Ielejiet 1 litru eļļas pannā, lai uzkarsētu. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem pēc Celsija.
Pievienojiet garšvielas maltajai gaļai un labi samaisiet. Samitriniet rokas ar ūdeni un izveidojiet no maltās gaļas 4 bumbiņas. Sagrieziet sasaldēto sviestu mazos gabaliņos.
Ievietojiet sviestu maltajā gaļā un izveidojiet kotleti. Vispirms apviļājiet miltos, tad sakultā olā un pēc tam rīvmaizē. Atkārtojiet olu un rīvmaizes procesu divas reizes.
Cepiet pannā līdz zeltaini brūnai krāsai. Pēc tam lieciet uz ar cepampapīru izklātas cepšanas pannas un cepiet cepeškrāsnī 10 minūtes.
Saspaidiet vārītos kartupeļus un pievienojiet sviestu un saldo krējumu. Rezultātā jums ir gatava garda un sātīga maltīte. Lai labi garšo!