
Šo gaļas ruleti ar sēnēm un sieru ir ļoti viegli pagatavot, un to var pagatavot iepriekš. Šis ēdiens uz galda izskatās skaisti un ēstgribu rosinoši. Pasniedziet karstu kā pamatēdienu vai aukstu kā uzkodu uz sviestmaizēm.
Nepieciešamās sastāvdaļas
600 g maltās gaļas (liellopu gaļas, cūkgaļas)
300 g šampinjonu sēņu
1 vistas ola
70 g cietā siera
2 sīpoli
1 ķiploka daiviņa
2 ēdamkarotes augu eļļas
Malti melnie pipari pēc garšas
Sāls pēc garšas
Pētersīļi pēc garšas
LASI VĒL:
Šiem deviņiem pārtikas produktiem nekad nevajadzētu nonākt izlietnē
Vecmāmiņas Vijas firmas deserts - mutē kūstošs ābolu braunijs
Pagatavošanas gaita
Nomazgājiet sēnes, nosusiniet ar papīra dvieli un sagrieziet šķēlītēs. Nomizojiet sīpolu un ķiploku. Sagrieziet sīpolu kubiņos un izspiediet ķiploku caur ķiploku spiedi.
Nomazgājiet garšaugus un smalki sakapājiet. Sarīvējiet cieto sieru uz rupjās rīves. Uzkarsējiet augu eļļu pannā, pievienojiet sīpolu un apcepiet, līdz tas ir mīksts.
Pēc tam pievienojiet sēnes, maltus melnos piparus un sāli. Samaisiet un apcepiet, līdz zeltaini brūnas.
Bļodā sajauciet malto gaļu, olu, ķiploku, pētersīļus, maltus melnos piparus un sāli. Kārtīgi samaisiet un vairākas reizes sajauciet malto gaļu bļodā.
Uz darba virsmas izklājiet foliju, pievienojiet malto gaļu un ar mitrām rokām izveidojiet taisnstūri. Vienmērīgi izklājiet sēņu pildījumu pāri maltajai gaļai un pārkaisiet ar sieru.
Maigi un uzmanīgi piespiediet rullīti, paceļot gaļu ar foliju. Pēc tam noņemiet foliju un pārlieciet rullīti ar šuvi uz leju uz folijas. Cieši ietiniet to folijā un novietojiet uz cepšanas paplātes.
Cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 190 grādiem pēc Celsija 45–50 minūtes, pēc tam noņemiet foliju un cepiet 10–15 minūtes, līdz zeltaini brūna. Izņemiet gatavo rullīti no cepeškrāsns, nedaudz atdzesējiet un pasniedziet.