Vecmāmiņas Vijas firmas deserts - mutē kūstošs ābolu braunijs

Vecmāmiņa Vija gatavoja desertu, kas sajūsmināja visus – gan lielus, gan mazus. Šis neticami maigais ābolu braunijs jūs apburs jau no pirmā kumosa.

Rudens ir ābolu sezona. Tāpēc ir pienācis laiks cept šos smaržīgos desertus. Ideāla kombinācija, kas sastāv no āboliem un šokolādes, ir pilnīgi droša uzvaras kombinācija.

Deserts sanāk aromātisks, sulīgs un neticami gards. Turklāt to ir tik viegli pagatavot, ka ar uzdevumu tiks galā pat pilnīgi iesācēji.

Nepieciešamās sastāvdaļas

700 g ābolu

4 olas

3 ēdamkarotes cukura

10 g vaniļas cukura

30 g sviesta

2 ēdamkarotes miltu

1 ēdamkarote kakao

1 tējkarote cepamā pulvera

Šķipsniņa sāls

85 g tumšās šokolādes

Nedaudz sviesta  pannas ieziešanai

Milti pannas sagatavošanai

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Rūpīgi nomizojiet ābolus un tos nosusiniet, tad izņemiet serdes un sagrieziet ābolus kubiņos – izmērs nav šoreiz tik būtisks, jo beigās āboli tiks sablandēti. Tikmēr izkausējiet sviestu.

Ievietojiet ābolus blendera bļodā, pievienojiet olas, cukuru, vaniļas cukuru un izkausētu sviestu. Sablendējiet līdz gludai un viendabīgai masai. Ielejiet iegūto maisījumu bļodā, pievienojiet izsijātus miltus, kakao, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls. Labi samaisiet.

Izkausējiet šokolādi dubultkatlā un iemaisiet to sablandētajā mīklā. Maisījumam jābūt gludam un bez kunkuļiem.

Ietaukojiet cepšanas pannu ar sviestu un apkaisiet ar nedaudz miltiem. Ielejiet mīklu pannā un vienmērīgi izklājiet.  Cepiet braunijus iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos pēc Celsija 40 līdz 45 minūtes.

Pēc cepšanas brauniju nedaudz atdzesējiet, tad, pēc izvēles, varat apkaisīt ar pūdercukuru. Braunijs būs nevainojams pats par sevi, bet to var pasniegt kopā arī ar vaniļas saldējumu vai putukrējumu.