“Maizes zupa” atpūšas – oriģināls un izcili gards deserts ar sausmaizītēm

Ja meklējat vieglu un gardu deserta ideju, kurai nav nepieciešamas daudzas sarežģītas sastāvdaļas, šī recepte noteikti ir domāta jums.

Šis deserts ar sausmaizītēm apvieno maigo krēmīgumu ar kraukšķīgo maizīšu tekstūru. Tas nedaudz atgādina slaveno tiramisu un ir lieliski piemērots ģimenes uzkodai vai negaidītai tējas ballītei ar draugiem. Turklāt, recepte ir tik viegli pagatavojama, ka ar to tiks galā pat pilnīgi iesācēji.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Rīvmaize - 40 g

Biezpiens - 250 g

Skābais krējums - 150 g

Cukurs – 3 līdz 4 ēdamkarotes

Vanilīns pēc garšas

Kakao pēc garšas

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Salauziet sausmaizītes mazos gabaliņos. Tie veidos deserta pamatni un piešķirs kraukšķīgu tekstūru.

Dziļā bļodā sajauciet biezpienu, skābo krējumu, cukuru un šķipsniņu vaniļas. Sablendējiet līdz gludai un viendabīgai masai. Krēmam jābūt mīkstam un gaisīgam.

Ievietojiet pirmo maizes drupačiņu kārtu deserta trauciņā, pēc tam pārklājiet ar sagatavoto krējumu. Pēc tam atkārtojiet kārtu veidošanu vēlreiz.

Pārkaisiet desertu ar kakao pulveri un ievietojiet ledusskapī uz 1 līdz 2 stundām, līdz deserts pilnībā atdziest un krēms nedaudz sacietē.

Pasniedziet desertu atdzesētu; tas lieliski sader ar tēju vai kafiju, un maigā maizes standziņu tekstūra un maigais krēms padara to par īstu mājas gardumu.

Šis deserts ir ne tikai ātri pagatavojams, bet arī ļauj eksperimentēt ar pildījumiem un tekstūrām. Vēl sātīgākai pieredzei varat pievienot ogas, riekstus vai šokolādes skaidiņas. Tas ir ideāli piemērots tiem, kas kāro kaut ko saldu bez papildu sarežģītības.