
Lai labi pagatavotu un iepriecinātu savu ģimeni ar gardiem ēdieniem, nav jāpavada daudz laika virtuvē vai jāapmeklē pavārmākslas nodarbības. Dažreiz vienkārši sadzīves padomi var pacelt jūsu ēst gatavošanu jaunā līmenī.
Pievienojiet kafiju makaroniem
No pirmā acu uzmetiena varētu šķist, ka kafija un makaroni ir pilnīgi nesavienojami. Bet patiesībā šīs sastāvdaļas var viegli izmantot vienā ēdienā. Tātad, kafiju nevajadzētu pievienot pašiem makaroniem vai ūdens katlam, kurā tie vārās. Pavāri to izmanto, gatavojot mērces, lai uzlabotu garšu un pievienotu interesantas notis.
Paņemiet dažus tomātus, izveidojiet tajos krustveida iegriezumus un pārlejiet verdošu ūdeni trīs līdz piecas minūtes. Tad nomizojiet tomātus, smalki sagrieziet tos un ievietojiet iepriekš uzkarsētā, ieeļļotā pannā. Pievienojiet sāli, maltus melnos piparus, nedaudz cukura un kaltētu ķiploku. Samaziniet liesmu, pārklājiet pannu ar vāku un vāriet uz lēnas uguns piecas minūtes.
Tikmēr pagatavojiet kafiju: ceturtdaļu tējkarotes kafijas ielejiet 50 miligramos ūdens (tajā pašā ūdenī, kurā vārījāt makaronus). Kad kafija ir gatava, pārlejiet to tomātiem un vāriet vēl pāris minūtes. Visbeidzot pievienojiet pannai vārītos makaronus, labi samaisiet un ļaujiet tiem nedaudz vārīties uz lēnas uguns, pārklātiem, lai mērce varētu ievilkties garšā un aromātā.
Vāriet kartupeļus ar lauru lapām
Ja esat noguris no klasiskās vārītu kartupeļu garšas, iesakām tos pārveidot par izsmalcinātu piedevu ar vienu vienkāršu sastāvdaļu. Lauru lapas pievieno vārot kartupeļus. Tās satur ēteriskās eļļas, kas pakāpeniski izdalās karsēšanas procesā un iesūcas kartupeļos. Kartupeļi tās absorbē, radot unikālu, pikantu aromātu.
Lai sasniegtu vēlamo rezultātu, pietiek tikai ar pāris lauru lapām (vairāk var radīt rūgtu garšu). Vislabāk ir izmantot veselas lauru lapas, nevis sasmalcinātas — tas pastiprinās garšu.
LASI VĒL:
Gatavojiet sīpolus un malto gaļu atsevišķi
Izrādās, ka sīpols un maltā gaļa jāgatavo atsevišķi, lai pilnībā attīstītos dārzeņu garša. Sagrieziet sīpolu pusgredzenos, ievietojiet tos labi sakarsētā pannā, kas ieziestāta ar augu eļļu, un apcepiet uz vidējas uguns līdz zeltaini brūnai krāsai. Varat pievienot nelielu sviesta gabaliņu un nedaudz cukura, lai karamelizētu sīpolu. Atcerieties nepārtraukti maisīt, lai tas nepiedegtu.
Apcepiet malto gaļu atsevišķi un sajauciet to ar sīpolu pāris minūtes pirms tās gatavības. Tas ļaus tai absorbēt visu ceptā sīpola sulīgumu un garšu. Starp citu, daudzi pavāri iesaka kotletēm pievienot ceptus sīpolus maltajai gaļai, nevis jēlus, lai uzlabotu to garšu un padarītu tos sulīgākus.
Pievienojiet cukuru pārsālītai zupai
Ikviens var pārsālīt zupu — tā nav liela problēma. Galvenais ir zināt, kā to labot, lai jūsu ģimene neatteiktos to ēst. Lai neitralizētu lieko sāli, cilvēki parasti katlā pievieno vairāk ūdens, bet tas negatīvi ietekmē ēdiena garšu — tas kļūst mazāk bagātīgs un barojošs.
Tomēr cukurs atrisina problēmu pāris minūtēs, nesabojājot zupas garšu. Pievienojiet katlā pusi tējkarotes un nogaršojiet buljonu — tas būs mazāk sāļš, un saldums būs pilnīgi nemanāms.
Nav pa rokai cukura vai etiķa? Varbūt jums ir rīsi. Ietiniet to marlē, iesieniet maisiņā un iemetiet zupā uz piecām minūtēm. Pēc laika beigām izņemiet marli no katliņa un novērtējiet rezultātu.
Pirms pankūku cepšanas uzkarsējiet pannu
Pieredzējuši pavāri iesaka pannu iepriekš uzsildīt, lai nodrošinātu vienmērīgu temperatūru visā virsmā. Ja mīklu ielejat tikko uzsildītā pannā, tā nesacietēs, izplatīsies pa dibenu un zaudēs savu formu. Karsēšanai jānotiek pakāpeniski — uz vidējas uguns, bez pēkšņām izmaiņām. Tas ir īpaši svarīgi, ja izmantojat čuguna pannu.
Pannai jābūt pilnīgi tīrai, bez piedegušiem ēdieniem, kvēpu nogulsnēm utt. Lai būtu drošībā, pirms lietošanas apkaisiet apakšu ar sāli un pipariem. Lai uzlabotu nepiedegošās īpašības, ierīvējiet ar papīra dvieli.
Ielejiet eļļu karstā, nevis aukstā pannā, lai tā izveidotu plānu aizsargplēvīti, kas neļauj pankūkai piedegt. Ja panna ir pareizi uzkarsēta, mīkla uzreiz sacietēs, nonākot pannā, un neplīst, apgriežot.
Marinējiet gaļu cepamajā sodā
Vai esat iegādājies cūkgaļu vai liellopu gaļu un uztraucaties, ka tā sanāks cieta pat pēc divu stundu vārīšanas uz plīts? Ir lielisks ieteikums, kas palīdzēs pagatavot perfektu, mutē kūstošu gaļu. Tev būs nepieciešama cepamā soda — ierasts mājsaimniecības priekšmets.
Sagriez cūkgaļu gabaliņos, ieliec tos dziļā bļodā un pievieno tējkaroti cepamās sodas. Labi samaisi un ļauj desmit minūtes nostāvēties, lai soda marinētos. Pēc laika beigām noskalo gaļu zem tekoša ūdens (ja to nedarīsi, cepamā soda var atstāt nepatīkamu garšu), nosusini to ar papīra dvieli un marinē pēc savas iecienītākās receptes.