Kā uztaisīt garšīgāko mājas tomātu sula bez sulu spiedes. Rīgā man visi prasa recepti

Manā mīļāko dzērienu sarakstā tomātu sula noteikti ir manā favorītu topā. Daudzi iesaka to dzert bez sāls, un tā arī daru, taču garšas bagātībai pieberu mazliet maltu piparu un šķipsniņu koriandra. Tas ir mans īpašais garšas uzsvars un tas knifiņš. Bet ar to viss vēl nebeidzas.

Ar vai bez sāls – mājās vārīta tomātu sula vienmēr būs vērtīgāka un gardāka, ja salīdzinām ar veikalos pirktās sulas. To var dzert visa gada garumā vai izmantot kā pamatu zupām un pamatēdieniem.

Recepte ir vienkārša, lai gan mazliet laiks sākumā būs jāiegulda. Toties sula sanāk bieza un pilnīga, jo tomāti tiek samalti ar visām mizām, tādēļ nekas nepaliek pāri.

Nepieciešams:

  • 3 kg nogatavojušos tomātu

  • 1 ēdamkarote sāls (pēc izvēles)

  • 5 krustnagliņas

  • gaļas maļamā mašīna (elektriskā būs ērtāk)

Gatavošanas soļi:

  1. Paņem skaistus, veselus tomātus. No trim kilogramiem sanāks apmēram piecas puslitra burciņas sulas. 

  2. Sasmalcini tos četrās daļās, izņem serdi un samal. 

  3. Iegūsi tomātu masu, kas vēl nav gatava sula. 

  4. Pārliec masu katlā un uzliec uz plīts. 

  5. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un pavāri uz mazas liesmas aptuveni 10 minūtes.

  6. Lai dzēriens būtu viendabīgs, izlej masu caur sietu.

  7. Atkal liec uz uguns, pievieno sāli un krustnagliņas. Maisi nepārtraukti, noņem liekās putas. Tas prasīs vēl 15–20 minūtes. 

  8. Kad putas pazudušas, sula ir gatava. Lej to iepriekš izkarsētās burkās.

  9. Burkas aizvāko, apgriez otrādi un ļauj atdzist.

  10. Gatavs – vari baudīt!

Šī metode ir ātra un uzticama, un noteikti iepriecinās ģimeni. Paštaisīta tomātu sula ir ne tikai garšīga, bet arī veselīga – dzeriet un stipriniet savu organismu!