
Kijevas kotlete jau sen ir iekarojusi ne tikai parasto ukraiņu, bet pat Eiropas gardēžu sirdis un vēderus. Šo ēdienu pasniedz restorānos Vācijā, Francijā un Itālijā. Lai gan visbiežāk to gatavo no maltas gaļas, labāk izvēlēties vistas fileju. Un, lai tā būtu vēl garšīgāka, pievieno vienu vienkāršu produktu.
Kijevas kotlete - klasiska recepte
Pirmkārt, mēs iesakām izpētīt, kā Kijevas kotletes vajadzētu pagatavot tradicionālajā versijā - recepte ir vienkārša, bet tas ir pamats. Tikai to zinot, var papildināt vai uzlabot tehnoloģiju.
Sastāvdaļas
2 vistas krūtiņas
150 g sviests 82,5%
2 ēdamkarotes miltu
150 g rīvmaizes
2 vistas olas
100 ml piena
20 g svaigu pētersīļu
300 ml saulespuķu eļļas
Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Nav iespējams garšīgi pagatavot Kijevas kotletes, ja gaļa nav pareizi apstrādāta. Fileja rūpīgi jānomazgā, jānoņem āda, katru gabalu sagriež gareniski 3 daļās un, pārklājot ar plēvi vai maisiņu, saklopē.
Iepriekš izņemiet sviestu no ledusskapja, lai tas kļūtu mīksts līdz istabas temperatūrai. Sasmalciniet pētersīļus un pēc tam apvienojiet ar sviestu, veidojot vairākas pildījuma bumbiņas, mūsu gadījumā - 6 (tikpat, cik sagatavotie gaļas gabali).
Sviestu un garšaugus ievieto saldētavā uz 5 minūtēm, pretējā gadījumā pildījums izkusīs un izplatīsies. Kad laiks pagājis, katru bumbiņu ietin vistas gabalā. Ievietojiet atpakaļ saldētavā uz 5 minūtēm.
Tajā pašā laikā dziļā bļodā sakuļ olas, ielej pienu un sakuļ ar putojamo slotiņu, kā omletei. Izņemam pusgatavās kotletes, pievienojam sāli un piparus, apviļājam miltos, tad olu un piena mīklā, tad rīvmaizē un atkal miltos-mīklā-rīvmaizē. Tas ir, mēs veicam šo procesu divas reizes.
Šajā brīdī uz plīts jau vajadzētu būt pannai ar sakarsētu eļļu, un tur mēs liekam kotletes. Cep 5 minūtes no abām pusēm līdz zeltaini brūnas. Tad cepeškrāsnī gatavojam Kijevas kotletes - liekam cepamtraukā un liekam cepeškrāsnī uz 10 minūtēm 200 grādu temperatūrā. Tas arī viss - vakariņas ir gatavas.
Tomēr, ja vēlaties, lai ēdiens būtu vēl garšīgāks, iesakām vienu triku. Pirms saļumu-sviesta bumbiņas iesaiņošanas vistas gaļā uzlieciet uz sviesta bumbiņas gabaliņu cietā siera. Tikai tad iesaiņojiet, ievietojiet saldētavā un pēc tam apviļājiet rīvmaizē, miltos un mīklā.
Šis kulinārijas noslēpums ļaus jums izbaudīt neparastu, bet ļoti krēmīgu pildījumu - galu galā siers ēdienam piešķir noteiktu garšu, pret kuru nebūs vienaldzīgo.