Rimi gardēži atklāj neparastus Latvijas ziemas garšu salikumus
foto;Rimi publicitātes foto

Kaut arī ziemu ierasts uzskatīt par ēdiena garšās, smaržās un krāsās vienmuļāko laiku, Rimi gardēžu komanda – Mārtiņš Sirmais, Ilze Auzere, Liene Zemīte, Normunds Baranovskis, Edgars Sanders un Mārcis Mitrēvics – jau februāra beigās dosies kārtējos mūsdienu Latvijas garšas meklējumos, lai kliedētu mītus un savienotu šķietami nesavienojamas lietas.

Tas, ka ēdiens Latvijā ir pa īstam garšīgs un smaržīgs tikai vasarā, ir mīts – prasmīgs audzētājs arī ziemā prot izaudzēt gan aromātisku gurķi, gan tomātu ar raksturu. Rimi gardēži par to pārliecināsies jaunās “Izgaršo Latviju” sezonas desmit epizodēs, turklāt ies vēl soli tālāk un atklās neparastus, bet ļoti gardus produktu pārus – sidra un svaigas zivs, mikrozaļumu un straciatella siera, čipsu un krēmsiera u. c. kombinācijas. 

“Mēs, latvieši, protam garšīgi paēst gan vasarā, gan ziemā. Vajadzīga tikai šķipsniņa radošuma, un pat tādi produkti, kurus grūti iztēloties uz viena šķīvja, izrādās, viens otru lieliski papildina! Ziemas garšu iedvesmas meklējumos ciemosimies pie vietējiem ražotājiem, lai atklātu, cik daudzveidīgi un gardi ir viņu gatavotie produkti un cik mūsdienīgi var pasniegt tradicionālas lietas,” sola Rimi gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.   

“Izgaršo Latviju” astotā sezona būs skatāma TV3 no 26. februāra katru svētdienu plkst. 18.15. 

Rimi Latvia