
Latvijā vadošais piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmums "Food Union" 2023. gada ietvaros plāno īstenot lielapjoma investīciju projektu ar mērķi vēl vairāk attīstīt un modernizēt tā galveno ražotni "Rīgas piena kombināts". Rezultātā, ieguldot vairāk nekā 2,2 miljonus eiro, tiks ievērojami palielināts automatizēto risinājumu īpatsvars uzņēmuma ražošanas procesos.
Irēna Holodnaja, “Food Union” Latvijā ģenerāldirektore: “2023. gadu iekšēji esam pasludinājuši par jaunu sasniegumu gadu, jo tas, kā mēs plānojām un mērījām panākumus iepriekš, tagad tiks būtiski pārdefinēts. Visi resursi tiks koncentrēti, lai mēs būtu vēl tuvāk pircējiem un piedāvātu to, ko viņi vēlas. To panāksim gan ar investīcijām ražošanas procesu automatizācijā, tādējādi samazinot produktu pašizmaksu, gan arī ar vēl nebijušām produktu inovācijām. Mēs turpināsim piedāvāt pircējiem saprotamu cenu un atlaižu politiku, lai veicinātu iekšējā piena produktu patēriņa atgriešanos pirms krīzes apjomos.”
Projekta ietvaros ar “Lauku atbalsta dienesta” līdzdalību plānots iegādāt trīs jaunas iekārtas. “Food Union” saldējuma kompetences centra vajadzībām tiks iepirkta automātiskā saldējuma iepakošanas sistēma vairāk nekā 1,4 miljonu eiro vērtībā. Savukārt “Food Union” Svaigo piena produktu izcilības centra modernizēšanas nolūkā tiks iegādāta automātiskā biezpiena sieriņu iepakošanas līnija 500 tūkstošu eiro vērtībā un automātiskās krēmsiera iepakošanas līnija 300 tūkstošu eiro vērtībā.
Šogad, īstenojot publisko iepirkumu procesus, plānots organizēt visu iekārtu piegādātāju izvēli Eiropas Savienības ietvaros, savukārt iekārtu uzstādīšanu attiecīgi noslēgt 2024. gada pavasarī. Projekta īstenošanas rezultātā tiks palielinātas “Food Union” ražošanas jaudas, kas, savukārt, sekmēs populārāko eksporta produktu – saldējuma, biezpiena sieriņu un krēmsiera – pieaugošu noietu ārvalstīs.
I.Holodnaja papildina: “Lai gan šī brīža ekonomiskā situācija turpina būt izaicinoša un tirgū novērojams kritums piena produktu patēriņam, mēs kā vadošais piena pārstrādes uzņēmums tomēr uzskatām par savu pienākumu skatīties nākotnē un turpināt investēt ražošanas procesu modernizācijā, jo tas sniegs visaptverošus ilgtermiņa ieguvumus. Pirmkārt, mēs paši varēsim uzlabot savus saimnieciskās darbības rādītājus jeb strādāsim vēl produktīvāk un arī ilgtspējīgāk. Otrkārt – ieguldītās investīcijas ļaus arī mums vairāk pievērst uzmanību darba spēka attīstībai.”
Food Union