Gatavoju un zivs vairs nekad nepaliek sausa. Vienkārši daru 1 lietu

Cik tad patiesībā ilgi ir jācepj zivs? Jautājums uz miljonu, vai ne? Šo vajag paturēt prātā.

Zivju garša un tās saturs lielā mērā ir atkarīgs no gatavošanas laika. Cepšanas ilgums ir atkarīgs no zivs biezuma un veida. Piemēram, mencas, plekstes vai heka filejas, sagrieztu plānos gabaliņus, no katras puses jācep tikai 10 minūtes. Savukārt laša vai foreles steikiem nepieciešams ilgāks gatavošanas laiks – apmēram 15 minūtes no katras puses.

Lai pārliecinātos, ka zivs ir gatava, vari veikt vienkāršu pārbaudījumu: uzmanīgi iztestē zivtiņu ar dakšiņas palīdzību. Ja gaļa viegli atdalās, ēdiens ir gatavs un laiks to noņemt no uguns un gatavošanas. Svarīgi atcerēties, ka gatavošanas process turpinās arī pēc zivs izņemšanas no plīts. Tāpēc labāk to pārlikt uz šķīvja nedaudz agrāk, nekā ļaut pārcepties un tad vairs jau nebūs tik garšīgi. Tas palīdzēs saglabāt zivs sulīgumu un maigumu.

No kādām kļūdām vajag izvairīties, cepot zivis?

Vairākas bieži pieļautas kļūdas cepot var padarīt zivis sausu un mazāk garšīgu. Parasti iemesls ir pārāk augsta temperatūra un pārāk ilgs gatavošanas laiks. Šī iemesla dēļ, tiklīdz pamanām, ka eļļa pannā sāk dūmot, mums ātri jāsamazina uguns.

Cepšanas laikā ir svarīgi zivis pārāk bieži negriezt turpu šurpu. Lai saglabātu garšu, pietiek to izdarīt vienu reizi visa procesa laikā. Tāpat nevajadzētu uzreiz likt zivis pannā tieši no ledusskapja. Tas rada nevienmērīgu grauzdēšanu un ietekmē garšu. Pirms gatavošanas ļaujiet produktam nedaudz sasilt līdz istabas temperatūrai.

Svarīgi ir arī neizmantot pārāk daudz garšvielu, pirms pievienojat zivi pannā, jo, piemēram, pārāk agri pievienojot sāli, zivs izvilks mitrumu un tā kļūs ļoti sausa.

Kas vēl ir jāatceras, cepot zivis?

Papildus tam, lai izvairītos no iepriekš minētajām kļūdām, ir vērts atcerēties arī dažus vienkāršus noteikumus, kas mums atvieglos zivju cepšanu un padarīs to ļoti garšīgu un perfekti sulīgu. Galvenais ir izmantot pareizo cepamo eļļu. Šim nolūkam lieliski noder rapšu eļļa vai izkausēts sviests.

Vēl viena veiksmes atslēga ir pareiza pannas uzsildīšana. Lai pārliecinātos, ka ir sasniegt pareiza temperatūra, varat veikt vienkāršu eksperimentu. Pietiek cepešpannā iemest nelielu maizes gabaliņu. Ja tā uzreiz sāk šņākt un kļūst zeltaini brūna, tas būs signāls, ka eļļa ir gatava zivs cepšanai.

Lai izdodās gardi pagatavot zivi!