
Agrāk es vienmēr nolēju ūdeni pēc makaronu vārīšanas. Taču reiz es noskatījos kulinārijas šovu, kurā šefpavārs rādīja, kā pareizi jāvāra macaroni, lai tie sanāktu maksimāli garšīgi. Kopš tā laika es vienmēr makaronus gatavoju tā.
Kā pareizi vārīt makaronus.
Ūdens makaronu vārīšanas laikā kļūst duļķains un biezāks tāpēc, ka izdalās ciete. Uz tā bāzes var gatavot dažādas mērces makaroniem.
Ja mērci gatavo atsevišķi no ūdens, tad piena produkti tajā var noslāņoties. Garšu tas neietekmēs, bet izjuks ēdiena konsistence un ārējais izskats. Mērces, kas gatavotas no makaronu novārījuma, sanāk viendabīgākas un izskatās apetīti rosinošākas.
Ciete, kas izdalās makaronus vārot, ir kā saistviela mērču pagatavošanā. Pietiek mērcei pievienot 3-4 karotes novārījuma uz dažām porcijām mērces un labi samaisīt. Tā mērce sanāks krēmīgāka un maigāka, bez kunkuļiem.
Makaronu novārījumu var izmantot gatavojot jebkuru mērču pagatavošanai. Ļoti garšīgas sanāk saldkrējuma un skābā krējuma mērces ar sieru un tomātu pastu.
Padalīšos ar ļoti garšīgas mērces recepti, bez kuras nu jau vairākus gadus makaronus galdā nepasniedzu. Iesaku gatavot mērci, kamēr vārās macaroni, lai ietaupītu laiku.
Sastāvdaļas:
200 ml salda krējuma
3 daiviņas ķiploka
1 kausiņš makaronu novārījuma
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
2 tējkarotes itāļu garšvielu maisījuma
90 g parmezāna siera
Olīveļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Pannā uzkarsē divas karotes olīveļļas. Sagriez smalki ķiplokus un liec cepties, līdz tie kļūst zeltaini.
2. Lej pannā krējumu, makaronu novārījumu un pievieno garšvielas. Pieber sāli un piparus. Samazini uguni un turi zem vāka aptuveni 4 minūtes.
3. Sarīvē parmezānu, sajauc kopā ar pārējām sastāvdaļām un liec pannā makaronus. Tas arī viss, var pasniegt galdā.
Labu apetīti!