Pastāstīsmi, kura cepšanas forma ir labāka – metāla vai stikla

Izrādās, ka cepamās pannas materiāls ir ļoti svarīgs. Tas ietekmē cepšanas ātrumu un mīklas uzrūgšanas vienmērīgumu.

Tas reti tiek apsvērts, taču pastāv būtiska atšķirība starp metāla un stikla veidnēm. Stikla un metāla veidnes izskatās vienlīdz labi, taču to specifiskās iezīmes mēs apspriedīsim tālāk.

Kura cepšanas forma ir vislabākā?

Metāla cepšanas panna

Metāla cepšanas pannas ātri uzkarst un vienmērīgi sadala siltumu. Tas nodrošina, ka mīkla uzreiz uzrūgst. Šāda veida cepšanas panna ir īpaši noderīga biskvītu un sviesta kūku cepšanai, kur tekstūra ir ļoti svarīga.

Lasi vēl: Veiksme Strēlnieka sezonā no 2025. gada 21. novembra līdz 20. decembrim būs labvēlīga 4 zodiaka zīmēm

Metāls nodrošina arī kraukšķīgu garoziņu, vienlaikus saglabājot mīkstu iekšpusi. Vēl viena metāla pannu priekšrocība ir to izturība. Bieža lietošana vai kritieni neietekmēs to ilgmūžību.

Stikla cepšanas trauks

Šī panna uzsilst lēnāk, bet ilgāk saglabā siltumu. Tā jāizmanto receptēm, kurām nepieciešama lēna un vienmērīga cepšana.

Stikls ļauj uzraudzīt cepšanas procesu, neatverot cepeškrāsni, jo var novērot mīklas slāņus un krāsas izmaiņas.

Neatkarīgi no tā, vai izmantojat stiklu vai metālu, ir svarīgi visu cept uz cepampapīra. Tas samazina pielipšanas risku un aizsargā pannas virsmu. Tas arī ievērojami atvieglo cepto izstrādājumu izņemšanu.

Lasi vēl: 5 zodiaka zīmes beidzot atbrīvosies no pagātnes līdz 2025. gada novembra beigām

Metāla pannās tas aizsargā pārklājumu no skrāpējumiem, bet stikla pannās samazina piedegušus traipus, kurus ir grūti noņemt.

Lai gan cepamtrauki ir droši cepeškrāsnī, ne visas pannas ir ieteicamas stikla plītīm. Čuguns, keramikas izstrādājumi, nepārklāts varš, vecs stikls un pannas ar deformētu dibenu nav piemērotas stikla plītīm, jo ​​tās var sabojāt virsmu vai neefektīvi sildīt.

Lai izvairītos no skrāpējumiem un bojājumiem, ieteicams izmantot emaljētu čugunu, spīdīgu keramiku vai nerūsējošo tēraudu.