Maize ir pamatprodukts, kas mums vienmēr ir mājās. Tomēr trūkums ir tas, ka tā nākamajā dienā var kļūt veca un dažu dienu laikā sākt pelēt. Tās svaiguma saglabāšana ir pavisam vienkārša.
Dažādi maizes veidi noveco atšķirīgā ātrumā. Pilngraudu un ierauga maize noveco lēnāk, jo tā satur šķiedrvielas un mitrumu, un ierauga skābums kavē pelējuma augšanu. Baltkviešu maize noveco ātrāk, tāpēc tā jāuzglabā atšķirīgi.
Kur nevajadzētu uzglabāt maizi?
Bieži tiek ieteikts maizi uzglabāt ledusskapī, taču tas nav pilnīgi pareizi. Atdzesējot, mīklas ciete sāk kristalizēties, kā rezultātā maize 24 stundu laikā zaudē savu porainību. Tai būs blāva garša, un tās tekstūra kļūs sausa.
Lasi vēl: Horoskops 20. novembrim: Jaunavai - daudz prieka, Dvīņiem - nepiepildījušās cerības
Tāpat nav ieteicams maizi uzglabāt plastmasas maisiņā. Lai gan maize no ārpuses var izskatīties svaiga, iekšpusē tā sāks svīst, radot ideālus apstākļus pelējuma veidošanai.
Kur maize jāuzglabā?
Mūsu vecmāmiņas izmantoja šo metodi, kas tiek uzskatīta par visuzticamāko. Tikai retais par to zina, bet tas ietver tīra virtuves dvieļa izmantošanu. Kokvilna vai lins var absorbēt lieko mitrumu, neierobežojot gaisa plūsmu. Šī metode ilgāk saglabā maizi svaigu, novēršot tās izžūšanu vai pelējuma veidošanos.
Lasi vēl: Likteņa pavērsiens: Kuras Zodiaka zīmes 2025. gada beigās piedzīvos radikālas pārmaiņas?
Noderīgi ir arī auduma maizes maisiņi. Klaipi var ievietot koka maizes kastē vai traukā ar ventilācijas atverēm. Šādos traukos maize saglabās savu garšu un aromātu vairākas dienas ilgāk.