Triks, kas 5 sekundēs palīdzēs noteikt, vai gaļa ir svaiga

Daudzi cilvēki nemaz nevar iztēloties savu ikdienas ēdienkarti bez gaļas. Tomēr, reizēm sanāk pamatīgi vilties, ja ir iegādāta gaļa ne tai labākajā kvalitātē – tas sabojā ne tikai apetīti, bet reizēm var nodarīt arī kaitējumu fiziskajai labsajūtai.

Ja vēlaties nodrošināt gaļas svaigumu, apsveriet šos ātros un vienkāršos veidus, kā pārbaudīt produkta kvalitāti tikai dažu sekunžu laikā.

Gaļas iegāde no pirmā acu uzmetiena šķiet vienkārša, taču pat gaļa, kas izskatās skaisti iepakota, var nebūt svaiga.

Krāsa atklāj daudz

Krāsa ir viens no pirmajiem svaiguma rādītājiem. Teļa gaļai jābūt gaišai, bet ne baltai. Vistas un tītara gaļai jābūt nedaudz rozīgā nokrāsā, bet liellopu gaļai jābūt mēreni sarkanīgā krāsā, bet ne tumšā. Cūkgaļa parasti ir gaiši rozā. Ja pamanāt pelēcīgus toņus, tā ir nopietna zīme, ka gaļa vairs nav svaiga.

Pievērsiet uzmanību šķidrumam iepakojumā

Ja traukā, kurā atrodas gaļa, redzat tumšu, sarkanīgu šķidrumu, tas nozīmē, ka gaļa ir uzglabāta pārāk ilgi. Svaigai gaļai nevajadzētu izdalīt šo šķidrumu, īpaši lielos daudzumos – šī ir būtiska pazīme, ka gaļa nav svaiga.

LASI VĒL:

Tauki nav ienaidnieks

Labs gaļas gabals satur plānas baltas tauku svītras, ko sauc par intramuskulāriem taukiem, kas ēdienam piešķir garšu un sulīgumu. Gaļa bez šīm "svītrām" var šķist veselīga, taču bieži vien ir sausa un bezgaršīga.

Ātra pirkstu pārbaude

Piespiediet pirkstu uz gaļas virsmas. Ja gaļa ātri atgriežas sākotnējā formā, tā, iespējams, ir svaiga. Tomēr, ja tā atstāj iespiedumu vai virsma ir lipīga un košļājama, tās ir pazīmes, ka gaļa ir veca vai sliktas kvalitātes.

Ja gaļas iespieduma vieta redzama vēl pēc 5 sekundēm, nekad to nepērciet. Un nekautrējieties, pārdevēji tirgū nevar liegt jums veikt šādu eksperimentu, īpaši, ja varbūt līdzi paņemt vienreiz lietojamos cimdus.