Ja vistas fileja jums šķiet garlaicīga un sausa, šī recepte mainīs jūsu kulinārijas pasauli – pagatavojiet vistas "maizi".
Sociālajos tīklos ir parādījies video no appetizing.tv, kurā parasta fileja pārtop par īstu šedevru – vistas klaipiņu ar kabaci, sieru un krēmīgu aromātu, kas valdzina jau no pirmā kumosa.
Šī ēdiena galvenā iezīme ir maigas vistas gaļas apvienojums ar krēmīgu jogurtu un dārzeņu kārtām. Rezultātā iegūst klaipiņu ar sautējuma tekstūru, bet tas izskatās pēc gardēžu restorāna ēdiena.
Tradicionālās garozas vietā šajā receptē tiek izmantoti kabači, kas pēc cepšanas kļūst zeltaini un sulīgi. Tas ir ne tikai skaisti, bet arī veselīgi; kabači piešķir mitrumu, novēršot sausumu.
Nepieciešamās sastāvdaļas
60 g mīksta sviesta
1 kabacis
4 olas
Jogurts 100 g
Sāls pēc garšas
Melnie pipari
1 vistas filejas gabals
120 g cietais siers
1 sīpols
2 tomāti
50 g parmezāna siers
10 ml ābolu sidra etiķis
2 g ķiploku garšviela
LASI VĒL:
Pagatavošanas gaita
Sagatavojiet pannu, ieziežot to ar eļļu. Sagrieziet kabaci plānās gareniskās šķēlītēs un izklājiet pannas dibenu un malas, veidojot "aptinumu".
Sakuliet olas ar jogurtu, sāli, pipariem un ķiploku pulveri. Tas padarīs gaļu mīkstu.
Sagrieziet vistas fileju mazos gabaliņos, pievienojiet sarīvētu sieru un pārlejiet ar jogurta-olu maisījumu. Labi samaisiet.
Visu ievietojiet pannā, virsū uzlieciet sīpolu riņķus un tomātu šķēles, lai iegūtu svaigu garšu. Apkaisiet ar Parmezāna sieru un pārlokiet kabača malas virsū, lai izveidotu "maisiņu".
Cep 180°C temperatūrā apmēram 45 minūtes, līdz virsma ir zeltaini brūna un smaržīga. Kad “maize” ir atdzisusi, sagriež to porcijās. Šķēles saglabā savu formu un atklāj smalkus slāņus.
Šis ēdiens lieliski izskatās uz svētku galda, bet to ir viegli pagatavot pat neformālām vakariņām. Lai labi garšo!