Kā atkaļķot tējkannu 10 minūtēs - šis šķīdums ir labāks par cepamo sodu un citronskābi

Kaļķakmens tējkannā ir reāla problēma daudziem māju īpašniekiem. Tas ne tikai sabojā virtuves piederumu izskatu, bet arī ietekmē ūdens un dzērienu garšu. Citronskābes vai cepamās sodas lietošana ir ierasta prakse, taču ir labāka tīrīšanas metode – tā, ko izmantoja mūsu vecmāmiņas.

Mēs dalīsimies ar pavisam vienkāršu un efektīvu veidu, kā iztīrīt tējkannu, kas ir negodīgi aizmirsta. Tā nav nebūt sliktāka kā iepriekš minētā soda vai citronskābe, varbūt pat kādā ziņā labāka. Turklāt arī šajā gadījumā tiek izmantoti organiski produkti.

Kā atkaļķot tējkannu, izmantojot ābolu mizas

Ja jums nav citronskābes vai cepamās sodas pa rokai, varat izmantot ābolus. Pats process ir pavisam vienkāršs: nomizojiet 2 ābolus. Ievietojiet mizas tējkannā un pievienojiet litru ūdens. Uzlieciet tējkannu uz vidējas uguns un uzvāriet.

Ja jums ir elektriskā tējkanna, pēc pirmās vārīšanās nolejiet ūdeni, pievienojiet svaigu ūdeni un atkārtojiet procesu. Ja jums ir parasta tējkanna, vāriet to 7–10 minūtes.

LASI VĒL:

Pēc tam noskalojiet tējkannu ar tīru ūdeni. Pateicoties ābolu mizās esošajām organiskajām skābēm, kaļķakmens dabiski izšķīst. Šī metode īpaši noderīga tiem, kas uzturā mīl lietot ābolus – mizas nav vienkārši jāizmet, bet tās var likt lietā saimniecībā.

Kā atkaļķot tējkannu ar etiķi

Etiķis ir vēl viens pārbaudīts risinājums kaļķakmens noņemšanai. Ielejiet tējkannā 500 g ūdens un pievienojiet pusi tases etiķa. Uzkarsējiet maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai.

Kad šķīdums vārās, izslēdziet uguni un ļaujiet tējkannai nostāvēties 2 stundas, lai šķīdums varētu iedarboties. Pēc 2 stundām nolejiet šķīdumu un vairākas reizes izskalojiet tējkannu ar tīru ūdeni. Šī metode ir lieliska pat spītīgu kaļķakmens nogulšņu gadījumā.

Izvēlieties vienu vai otru metodi, bet rezultāts būs vienlīdz labs. Kaļķakmens problēma vairs nešķitīs tik nomācoša, un jūsu tējkanna būs patīkami tīra.