Nekad neizlejiet ūdeni pēc makaronu vārīšanas - šefpavārs dalījās ar izcilu triku

Kurš gan ikdienā aizdomājas par to, ka ūdeni pēc makaronu vārīšanas varētu izmantot atkārtoti. Tomēr pieredzējuši šefpavāri pilnīgi noteikti iesaka to neizliet izlietnē.

Lielākā daļa cilvēku sālītu makaronu ūdeni lej kanalizācijā. Tomēr, kā raksta Hetakeout, tā ir lieliska sastāvdaļa citiem ēdieniem, īpaši olu kultenim.

Pēc profesionālā šefpavāra Nelsona Serrano-Bahri teiktā, pievienojot makaronu ūdeni olu kultenim, tas padarīs to mīkstāku un maigāku, pateicoties tā cietes saturam. Kopējā olu kulteņa tekstūra vienkārši sanāk ļoti brīnišķīga.

"Makaronu ūdenī ir ciete, kas var nedaudz pasargāt olbaltumvielas no pārāk lielas sarecēšanas, kā rezultātā rezultāts ir maigāks. Tas var arī piešķirt nelielu umami noti, kas var uzlabot garšu," skaidroja Serrano-Bahri.

Lai sasniegtu labu rezultātu, viņš iesaka vienkārši sakult olas un makaronu ūdeni līdz gludai masai un pēc tam ieliet maisījumu karstā pannā.

"Labs sākumpunkts būtu 1-2 ēdamkarotes makaronu ūdens uz divām olām. Tas nodrošina nelielu cietes piedevu un nepadara olas ūdeņainas," sacīja šefpavārs.

Vienlaikus viņš brīdināja, ka ir svarīgi nepārspīlēt – makaronu ūdens daudzumam jābūt minimālam. Tāpat, lai nodrošinātu olu kultenim perfektu tekstūru, Serrano-Bahri ieteica gatavot uz vidēji mazas uguns, lēnām apgriežot olas pannā. Tām jābūt saritinātām, bet ne sausām un pārceptām.

Tomēr tas nebūt nav vienīgais veids, kā šo ūdeni izmantot kulinārijā. Jūs to varat droši pievienot, gatavojot dažādas biezupas un sautējumu. Tas būs lielisks papildinājums gadījumā, ja zupa vai sautējums šķiet pārāk šķidrs – tad arī jāpievieno pāris ēdamkarotes.

Makaronu ūdens būs noderīgs arī dažādu dārzeņu vārīšanai un blanšēšani. Šajā gadījumā jums vajadzēs vien dažas minūtes pirms vārīšanās beigām pievienot dārzeņus makaronu ūdeni, lai radītu papildus garšu. Tas arī palīdzēs dārzeņiem neizjukt gatavošanas laikā.

Un, ja kulinārija nav īsti jūsu lauciņš, tad varat izmantot ūdeni no makaronu vārīšanas kā dabīgo mēslojumu augiem, jo tas satur ne tikai cieti bet arī dažādas minerālvielas, jo īpaši kalciju un kāliju. Bet šajā gadījumā būs svarīgi, lai ūdenī nebūtu pievienot sāls, jo tas var kaitēt augsnei un augiem.