
Cepts heks ir viens no gardākajiem ēdieniem tiem, kas mīl zivis. Turklāt tas ir salīdzinoši lēts, ar zemu kaloriju daudzumu un ārkārtīgi maigs. Bet dažreiz pēc cepšanas zivs zaudē savu sulīgumu un maigumu, kļūst sausa un nebaudāma.
Lai izvairītos no šīs problēmas, ir svarīgi zināt dažus noslēpumus, ar kuriem profesionāli pavāri ar prieku dalījās. Mēs jums pastāstīsim, kā pagatavot heku, lai tas būtu mīksts, aromātisks un neticami garšīgs.
Pareiza atkausēšana maigumam. Ja izmantojat saldētu heku, nekad neatkausējiet to mikroviļņu krāsnī vai karstā ūdenī. Labāk zivis iepriekš pārlikt no saldētavas uz ledusskapi un ļaut tām lēnām atkust. Tādā veidā tiks saglabāta šķiedras struktūra un gaļa nebūs ūdeņaina.
Marināde padarīs heku maigāku. Pirms cepšanas zivis marinē vismaz 20 minūtes. Ideālā marināde ir citronu sulas, piparu, sāls un kaltētu garšaugu maisījums. Ja vēlaties, marinādei varat pievienot nedaudz skābo krējumu vai kefīru - šie produkti mīkstina zivis un padara to maigu.
Nosusiniet zivis un izmantojiet panējumu. Pēc marinēšanas noslaukiet heku ar papīra dvieli, lai noņemtu lieko mitrumu, tas palīdzēs izveidot ēstgribu rosinošu garoziņu. Panēšanai var izmantot miltus vai miltu un mannas maisījumu, šie produkti virspusē veido zeltaini kraukšķīgu garoziņu, un zivs iekšpusē paliks sulīga un maiga.
Cep labi sakarsētā pannā. Nelieciet heku aukstā pannā, pretējā gadījumā zivs vienkārši atteiksies no visas sulas un izjuks. Vispirms uzkarsējiet eļļu, labāk ņemt rafinētu, un pēc tam izklājiet gabalus. Cep uz vidējas uguns 3-4 minūtes no katras puses līdz zeltaini brūna. Neapgrieziet zivis pārāk daudz reižu – tas sabojās tās tekstūru.
Pēc cepšanas pārklāj ar vāku. Lai heks "sanāk" un paliek iekšā sulīgs, pēc cepšanas samaziniet uguni līdz minimumam, pārklājiet pannu ar vāku un atstājiet uz 3-5 minūtēm. Var pat pievienot karoti ūdens vai sviesta gabaliņu – zivs būs vēl maigāka.
Pasniedz ar mīlestību. Gatavs heks lieliski sader ar kartupeļu biezeni, rīsiem, svaigiem dārzeņiem vai skābā krējuma un zaļumu mērci.