Džeimija Olivera receptes: Lipīgās garneles ar sezama sēkliņām

Satriecoši garšīgi un veselīgi: garneles kopā ar Āzijas garšu - miso, ingveru, čili un sezamu. Izlasiet sastāvdaļu sarakstu un sapratīsiet, ka šī maltīte būs neatkārtojami garda, aicina populārais britu pavārs Džeimijs Olivers.

Olivers nenogurstoši un enerģiski cīnās par veselīgākiem uztura paradumiem, piedāvājot visiem gatavot sabalansētus ēdienus. Šova “Džeimija Olivera pārtikas revolūcija” jaunajā sezonā, kas kanālā “FOX Life” skatāma svētdienās, viņš dosies uz Losandželosu, lai palīdzētu amerikāņiem cīņā ar aptaukošanos, sirds slimībām un diabētu, atklājot sabalansēta uztura noslēpumus.

Lūk, Džeimija Olivera ideja, kā pagatavot ļoti gardas garneles Austrumu gaumē.

Sastāvdaļas:

Salātiem

2 burkāni

½ gurķa

100 g saldo zirnīšu

200 g brokoļu ar kātiem

300 g smalku rīsa nūdeļu

3 laimi

2 ēdamkarotes sezama sēkliņu

Augu eļļa

16 lielas neapstrādātas tīģergarneles no ilgtspējīgām ieguves vietām

2 sīpoli

Svaigs sarkanais čili pipars

Buntīte svaiga koriandra

Mērcei

5cm liels ingvera gabaliņš

3 ķiploka daiviņas

2 sīpoli

2 ēdamkarotes asās čili mērces

200 ml svaigi spiestas ābolu sulas

2 ēdamkarotes medus

Ēdamkarote saldā miso

Pagatavošana:

Gatavojiet mērci: notīriet, smalki sarīvējiet ingveru un ķiplokus. Ieberiet vidēja lieluma pannā. Notīriet un smalki sagrieziet sīpolus, ieberiet pannā. Pievienojiet čili mērci, ābolu sulu, medu un miso. Karsējiet uz vidējas uguns līdz vārīšanās temperatūrai. Samaziniet liesmu un vāriet uz lēnas uguns apmēram piecas minūtes vai arī tik ilgi, kamēr mērce kļūst sīrupaina un notek no karotes.

Notīriet burkānus un gurķi, sagrieziet tos mazās, sērkociņiem līdzīgās strēmelītēs, pēc tam notīriet saldos zirnīšus un nogrieziet pusi no brokoļu kātiem.

Atbilstoši instrukcijai novāriet rīsu nūdeles, pievienojiet un kopā ar rīsiem noblanšējiet brokoļus. Nosusiniet un samaisiet ar trīs ēdamkarotēm mērces un divu laimu sulu.

Mazā pannā, uz vidējas uguns apgrauzdējiet sezama sēkliņas apmēram trīs minūtes vai līdz tās kļūst zeltainas.

Lielā pannā ielej mazliet eļļas, uzkarsē uz lielas uguns, tad maisot cep veselas garneles apmēram trīs minūtes vai līdz tās kļūst rozā. Pievieno atlikušo mērci un turpina cept apmēram divas minūtes vai līdz brīdim, kamēr garneles kļūst lipīgas un karamelizētas, bet mērce ir bieza un spīdīga. Pēc tam pārber pāri nūdeļu salātiem.

Notīra un smalki sagriež sīpolus un čilī, saplucina koriandra lapiņas. Pārkaisa pāri salātiem, pasniedz kopā ar sagrieztām laimu ceturtdaļām, no kurām pirms ēšanas izspiež sulu.

Lai uzzinātu, kā pavāram veicas ar veselīgu maltīšu ieviešanu Losandželosā, skaties šova „“Džeimija Olivera pārtikas revolūcija” jaunās sērijas televīzijas kanālā „FOX Life” svētdienās plkst. 12:00!

„FOX International Channels” (FIC) ir starptautiska mediju kompānija, kurai visā pasaulē pieder 324 dažādi izklaides TV kanāli, un to saturs pieejams 44 valodās. Latvijā FIC piedāvā kanālus FOX, FOX Life un „National Geographic”, kas skatītājiem pieejami ar latviešu un krievu valodas subtitriem. Visi FIC Latvija kanāli atrodami TV operatoru „Lattelecom”, „Baltcom”, „Latnet TV”, „Livas”, „SkaTVis” un „Mits LV” piedāvātajās kanālu pakās.

Tija Ezeriņa, „Public ID Group” projektu direktore

     
Par šo rakstu nav saņemts neviens komentārs.
Pievienot komentāru
Vārds:
e-pasts:



Aktuālās ziņas