Santa Maria gadā ietaupīs 150 tonnas plastmasas, mainot tortiļu iepakojumu


public. foto
Sabiedrība, īpaši jaunā paaudze, aizvien vairāk novērtē, lai produkti būtu ne tikai garšīgi, iespējami veselīgi, bet arī to iepakojums saudzētu dabu, un Santa Maria un Paulig zīmolu mārketinga vadītāja Latvijā Inga Auziņa norāda, ka šie faktori mudinājuši ražotāju tortiļu sastāvā vairs neizmantot cukuru, konservantus, savukārt 35% no līdzšinējā polietilēna iepakojuma aizstājot ar nebalinātu papīru, uzņēmums gadā ietaupīs 150 tonnas plastmasas.

“Mums ir svarīgas gan gardākas maltītes, gan labāks klimats un esam spēruši nākamo soli ilgtspējīgas nākotnes virzienā – ir izveidots jauns, videi draudzīgāks tortiļu iepakojums. Tam ir videi draudzīgāka augšējā virsma, kas izgatavota no nebalināta papīra un palīdz samazināt plastmasas izmantošanu par 150 tonnām gadā. Šim jaunajam iepakojumam ir par 35% mazāka CO2 ietekme, salīdzinot ar iepriekšējo iepakojumu. Papīra daudzums veido 25% no kopējā iepakojuma. Lai pilnībā mainītu iepakojuma materiālu pret papīru, ir nepieciešams laikietilpīgs rūpniecisks risinājums, kas šodien vēl nav pielāgots mūsu ražošanai. Attīstības darbs turpinās pakāpeniski, ieguldot papildu investīcijas, un mēs izvēlamies darīt pēc iespējas vairāk vides labā, cik ātri vien iespējams. Jau tagad gadā ietaupīt tik daudz plastmasas, cik sver 50 pieauguši ziloņi, noteikti ir labāk, nekā turpināt atstāt visu, kā ir. Tortiļu lietotājiem iesakām atdalīt iepakojuma augšējo un apakšējo daļu un attiecīgi atsevišķi utilizēt kā papīru, un plastmasu! Saņemam jau pirmās pozitīvās atsauksmes gan par videi draudzīgāko iepakojumu, gan tortiļu uzlaboto sastāvu bez piedevām – cukura un konservantiem,” stāsta Santa Maria un Paulig zīmolu mārketinga vadītāja Latvijā Inga Auziņa.

Katru gadu Eiropā Santa Maria pārdod miljoniem tortiļu iepakojumus, un pircējiem nākotnē ievērojami palielināsies iespēja veikt videi draudzīgu izvēli. Ilgtspējība ir Santa Maria galvenā prioritāte, un uzņēmums nākotnē aktīvi turpinās rūpes par vidi un dabu. Līdz 2025. gadam Santa Maria panāks, ka produktu iesaiņošanā izmantos par 25% mazāk plastmasas. Iepakojumu gatavos tikai no atjaunojamiem vai pārstrādātiem resursiem.

Termins Tex Mex radies kā abreviatūra 1875. gadā dibinātajai Teksasas un Meksikas dzelzceļa līnijai. Kad savulaik Meksikas robeža tika pārcelta uz dienvidiem, kur tek Riogrande, tūkstošiem Meksikas iedzīvotāju kļuva par ASV pilsoņiem. Tūkstošiem ASV dzīvojošie meksikāņi gatavoja ēdienu pēc to ierastajām metodēm, izmantojot pieejamos produktus un sastāvdaļas. Tā radās mūsdienu Tex Mex virtuves pamati.

Savukārt tortiļas ir meksikāņu virtuves pamatprodukts (līdzīgas pankūkām), gatavo no kviešu, pilngraudu kviešu vai kukurūzas miltiem. Tās pasniedz galvenokārt uzsildītas cepeškrāsnī, uz pannas vai mikroviļņu krāsnī, dažādi tālāk sagatavojot uzkodām vai maltītei ar mērcēm, dārzeņiem, sieru, gaļu u.c. produktiem. Tortiļa ir plāna, mīksta un viegli sarullējama, un kopā ar izvēlēto pildījumu ērti paņemama rokās.

Santa Maria ietilpst Paulig Grupā, un tās ražošanas vienības atrodas Somijā, Zviedrijā, Beļģijā, Lielbritānijā un Igaunijā. Paulig Grupas galvenais birojs atrodas Helsinkos, Somijā. Paulig Grupa ir 1876. gadā nodibināts starptautisks pārtikas rūpniecības koncerns, kas ir pazīstams ar Paulig grupas zīmoliem Paulig, Santa Maria, Risenta un Gold & Green un piedāvā dažādus pasaulē pazīstamus etnisko ēdienu konceptus, garšvielas un dabīgus, veselīgus pārtikas produktus, kā arī kafiju un kafijas dzērienus. Uzņēmums novērtē bezkompromisu kvalitāti, ilgtspējīgu darbību un ilgstošu koncentrēšanos uz rezultātiem. Paulig Grupā 13 valstīs strādā 2000 darbinieku.

Santa Maria publicitātes fotogrāfijas pieejamas šeit:

https://failiem.lv/u/gh9jdx3m

Santa Maria video pieejams šeit:

https://www.youtube.com/watch?v=GKeOR2E8PW8

 

Zivs tako

4 porcijas

Zivju tako ir neticami garšīgi. Izmēģiniet jaunu tako recepti un pagatavojiet to ar zivi un tako garšvielu maisījumu. Pasniedziet ar tropisko salsu.


fish-tacos-hero public. foto

Zivs

500 g lasis bez ādas

1 iepakojums Santa Maria Taco Spice Mix


 

Piedevas

1 iepakojums Santa Maria Tortilla Original Small (8-pack)

sasmalcināti salāti

kubiņos sagriezti gurķi

sagriezti avokado vai guakamole

sasmalcināts svaigs koriandrs

1 burciņa Santa Maria Tropical Salsa Medium


 

Pagatavošana

  1. Uzsildiet krāsni līdz 200 ° C.

  2. Ielieciet zivi ietaukotā traukā un apkaisiet ar garšvielu maisījumu.

  3. Cepiet cepeškrāsnī 15-20 minūtes.

  4. Kad lasis ir gatavs, sapluciniet to, izmantojot divas dakšiņas.

  5. Uzsildiet tortiļas vai tako  groziņus un pildiet ar lasi un piedevām.

  6. Pasniedziet ar tropisko salsu.


 

Santa Maria
Par šo rakstu nav saņemts neviens komentārs.
Pievienot komentāru
Vārds:
e-pasts:



Aktuālās ziņas

mēbeļu izgatavošana
apdrošināšana  octa  granulu katli