"Hanzas Maiznīcas" uzsāk sociālu iniciatīvu skolās ar mērķi veicināt rudzu maizes ēšanas tradīcijas Latvijā


public. foto
Projekta "100 rudzu maizes šķēles Latvijas simtgadei" ietvaros jau pirmās 100 skolu klases apņēmušās līdz Latvijas dzimšanas dienai apēst 100 rudzu maizes, apstiprinot to speciāli izveidotā manifestā. Iniciatīvas mērķis ir veicināt skolēnu zināšanas par rudzu maizes vērtīgajām īpašībām, mainīt viņu attieksmi pret to un apzināties rupjmaizes kultūrvēsturisko lomu.

Lai stiprinātu rudzu maizes ēšanas tradīcijas Latvijā, AS "Hanzas Maiznīcas" uzsāka jaunu iniciatīvu “100 rudzu maizes šķēles Latvijas simtgadei” (www.100rudzumaizes.lv). Ikviens var iesaistīties iniciatīvā, apņemoties līdz Latvijas simtgadei apēst 100 šķēles rudzu maizes, tādā veidā veicinot rupjmaizes ēšanas tradīciju saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Uģis Mihņevičs, AS "Hanzas Maiznīcas" vadītājs un valdes loceklis: "Rupjmaize un klasiskā rudzu maize ir raksturīga tikai mūsu Baltijas reģionam. Tā ir veselīga un nodrošina sāta sajūtu ilgāk. Tomēr bērni garšas ziņā dod priekšroku citiem maizes veidiem un našķiem. Ar šo projektu vēlamies mudināt bērnus apzināties rudzu maizes vērtīgumu gan uztura, gan kultūras kontekstā un aicināt to ēst ikdienu. Tas ir svarīgi, ja vēlamies, lai rudzu maizes ēšanas tradīcijas būtu dzīvas arī nākamajām paaudzēm."

Visvairāk skolu ir pieteikušās no reģioniem - Vidzemes un Kurzemes, bet vismazāk Rīgas skolu. Projekta iniciatori aicina arī skols līdz novembra beigām iesaistīties projektā. Katra klase, kas iesaistīsies, saņems izglītojošus materiālus - dienasgrāmatu apēsto rudzu maizes šķēļu fiksēšanai un manifestu.

Savukārt ikviens iedzīvotājs var savu apņemšanos apliecināt vietnē http://www.100rudzumaizes.lv. Par iniciatīvas vēstnešiem kļuvuši Māris Olte, Elita Patmalniece, Gundega Skudriņa un Marta Selecka, kas izveidojuši stāstu sēriju par rudzu maizi, ēšanas paradumiem, ticējumiem un paražām, kā arī dalījušies ar savu iecienītāko rudzu maizes recepti.

"Hanzas Maiznīcas" projektu īsteno Latvijas simtgades gadā, turpinot pērn iesākto diskusiju par rudzu maizes ēšanas tradīciju saglabāšanu un veicināšanu ar devīzi "Latvija - rudzu lielvalsts".

“Hanzas Maiznīcas” sortimentā ir tādu zīmolu rudzu maizes kā “Kuršu”, “Klēts”, “Ģimenes”, kā arī Rudzu Rikas. “Kuršu” rudzu maize ir pirktākā rudzu maize Latvijā un “Hanzas Maiznīcas” saražo vairāk nekā 4 miljonu kukulīšu gadā.

Par AS „Hanzas Maiznīcas”

„Hanzas Maiznīcas” zīmolam ir jau vairāk kā 20 gadu vēsture. Veiksmīgi apvienojot senās maizes cepšanas tradīcijas un modernās tehnoloģijas, maiznīca cep iecienītāko maizi Latvijā. AS "Hanzas maiznīcas" īpašnieks Somijas uzņēmums "Vaasan " Oy kopš 2015. gada jūnija ir kļuvis par starptautiskā Zviedrijas koncerna "Lantmännen ek. för" sastāvdaļu, ļaujot nostiprināt pozīcijas Baltijas jūras reģiona valstīs un papildināt piedāvājumu ar vairākiem jauniem produktiem un konceptiem. Šobrīd saviem pircējiem „Hanzas Maiznīcas” piedāvā ap 40 dažādu svaigās maizes produktu.

 

Inese Ozoliņa
Par šo rakstu nav saņemts neviens komentārs.
Pievienot komentāru
Vārds:
e-pasts:



Aktuālās ziņas

virtuves mēbeles
apdrošināšana  octa  koka durvis  Аренда автобусов в Мюнхене  vannu restaurācija